Élet-Stílus

NFL: már csak négyen maradtak

A Chicago Bears és a New England Patriots is bravúros hajrájának köszönhetően nyert a profi amerikaifutball-liga (NFL) rájátszásának negyeddöntőjében. Korábban már az Indianapolis és a New Orleans Saints is bejutott a konferenciadöntőkbe.

A jóval esélyesebbnek tartott San Diego Chargers csapata, az alapszakasz-MVP LaDainian Tomlinsonnal sem tudta megállítani a a háromszoros Super Bowl győztes Tom Brady-t és a New England Patriots-ot. Az alapszakaszban már összefutott egymással a két csapat, és akkor a kaliforniaiak magabiztosan verték meg riválisukat.

Vasárnap este is jobban kezdte a mérkőzést a Chargers együttese, amely az alapszakaszt a liga legjobb mutatójával zárta. Ebből kifolyólag minden rájátszásbeli mérkőzését hazai pályán játszhatta volna a San Diego. Ám már az első akadályon elbukott Marty Schottenheimer együttese, és sokak szerint a kudarc miatt meg vannak számlálva a tréner napjai a kispadon.

A szünetre 14-10-es előnnyel vonult a San Diego: Tomlinson és Michael Turner touchdownjával szemben egy Patriots mezőnygól és a félidő előtti másodpercekben szerzett Gaffrey-td állt szemben.

A második félidőre alaposan feljavult a Patriots védelme, az addig parádézó Tomlinsont sokkal keményebben fogták, futott yardok tekintetében meg sem tudta közelíteni a mérkőzés első felében mutatott teljesítményét, igaz szerzett még egy touchdownt. Brady önmagához képest nem játszott kiemelkedően jól: 3 interceptiont is dobott, amire korábban nem volt példa a pályafutása során.

Öt perccel a lefújás előtt még 21-14-re vezetett a Chargers, ám Brady a következő két támadásban egy touchdownig, másodpercekkel a lefújás előtt pedig mezőnygól-kísérletig vezette csapatát. A rúgást Stephen Gostkowski magabiztosan értékesítette, és ezzel kiejtette a szakírók által a végső győzelemre leginkább esélyesnek tartott San Diegót.

A másik mérkőzésen a Chicago előbb hosszabbításra mentette a vendég Seattle Seahawks elleni meccsét, majd a “hirtelen halálban” Robbie Gould 49 yardos mezőnygólt rúgott. A Bears 1988 után először jutott a legjobb négy közé.

NFL, rájátszás, negyeddöntők:
AFC
San Diego Chargers-New England Patriots 21-24
Baltimore Ravens-Indianapolis Colts 6-15 (szombaton játszották)

A konferenciadöntőben
Indianapolis-New England (január 21.)

NFC
Chicago Bears-Seattle Seahawks 27-24 – hosszabbítás után
New Orleans Saints-Philadelphia Eagles 27-24 (szombaton játszották)

A konferenciadöntőben
Chicago-New Orleans (január 21.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik