Élet-Stílus

Ingyenes lesz az ausztrál vízum

Nyártól ingyenesen és elektronikusan kaphatnak ausztrál vízumot a magyar állampolgárok, hétfőtől interneten is lehet intézni az okmányigénylést – tájékoztatta az MTI-t a budapesti Ausztrál Nagykövetség.

„2007. július 1-jétől a magyarok számára lehetővé válik, hogy elektronikus úton és ingyenesen szerezhessenek ausztrál turistavízumot vagy rövid távú, maximum 3 hónapra szóló, üzleti célú vízumot. 2007. január 15-től egyes magyar állampolgárok, akik 3 hónapot meg nem haladó időt szeretnének turistaként Ausztráliában tölteni, az interneten percek, sőt másodpercek alatt juthatnak hozzá a vízumhoz, ha online kérelmezik azt” – olvasható a közleményben.

A vízumkérelmek elbírálásának idejét azért lehetett így lecsökkenteni, mert az ausztrál kormány kiterjesztette elektronikus turistavízum-szolgáltatásának automatikus vízumkiállítási programját a magyar útlevéllel rendelkezők számára is – indokolta a döntést a nagykövetség.

A közlemény kiemeli, hogy az Ausztráliába készülő magyarok vízumfegyelme folyamatosan erősödik. Az elektronikus turistavízum-szolgáltatást az ausztrál Bevándorlási és Multikulturális Ügyek Minisztériumának honlapján keresztül lehet elérni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik