Élet-Stílus

Címvédést várnak Alonsótól

Fernando Alonso és új csapata, a McLaren-Mercedes számára kizárólag a Forma-1-es világbajnoki cím elhódítása az elfogadható eredmény - hangzott el a csapat hétfői valenciai prezentációján, melyen késő este mutatták be az új autókat, az MP4-22-eseket.

“Egy világbajnok nem azért vált csapatot, hogy új helyén csak második vagy harmadik legyen” – mondta Norbert Haug, a Mercedes sportigazgatója. “Mi sem azért szerződtettük, hogy dobogós legyen. Vb-címet várunk Fernandótól, ez nem is lehet kérdéses.” A 25 éves spanyol pilóta az elmúlt két évben a Renault-val megnyerte a vb-t.

“A megfelelő időpontban, a megfelelő csapatba szerződtem” – mondta Alonso. “Minden adott ahhoz, hogy 2000 után ismét a McLaren legyen a világ legjobbja. Az autóról csak a legjobbakat mondhatom, december 15-én már volt alkalmam kipróbálni. Ha véletlenül az első vb-futamig, a március 18-i Ausztrál Nagydíjig egyszer sem ülnék bele, akkor sem lenne számomra ismeretlen.”

Alonso szerint a Ferrari lesz a legerősebb rivális. “Nem hiszem, hogy Michael Schumacher visszavonulása után gyengülnének az olaszok. Ott is minden feltétel adott a világbajnokság megnyeréséhez és elsők is lehetnének, ha mi nem előznénk meg őket.”

A McLaren-Mercedes másik pilótája a 22 éves újonc brit Lewis Hamilton lesz. “Óriási élmény minden nap, amit a csapatnál tölthetek. Igyekszem minél többet tanulni Fernandótól és amennyire tudom, segíteni az újabb címvédésben.”

A bemutató fénypontjaként este több mint százezer néző előtt a Valencia belvárosában kialakított 3,6 kilométeres pályán mutatták be a Forma-1-es McLaren-Mercedes új autóit, az MP4-22-eseket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik