Élet-Stílus

Rekordot döntött az Inter

A listavezető Inter a Torinót is két vállra fektette, és ezzel új rekordot állított fel a sorozatban megnyert olasz bajnokik tekintetében.

A milánói kék-feketék Torinóban gyűjtötték be a rekorddöntéshez szükséges 12. győzelmüket, és ezzel a múltidő tartományába taszították az AS Roma 11 zsinórban aratott sikerrel felállított csúcsát, amely így kevesebb mint egy évig volt érvényben.

Az Inter a Serie A 19. fordulójának szombat esti mérkőzésén a brazil Adriano fejesgóljával szerzett vezetést a Torino ellen, majd a hazai egyenlítést követően (Fiore lövése Materazziról pattant a vendégkapuba) szinte azonnal újra előnybe került, ráadásul a bombagólt szerző svéd Ibrahimovic mellett később Materazzi is betalált. A világbajnok védő tizenegyesével szemben tehetetlen volt a kiállított Abbiati helyét frissen elfoglaló Taibi kapus.


“Egyelőre nem foglalkozunk a rekorddal, csak akkor fogunk neki igazán örülni, ha sikerül elérnünk a céljainkat. Amennyiben megnyerjük a bajnokságot, a csúcsdöntést is megünnepeljük majd” – nyilatkozta Roberto Mancini, az éllovas Inter vezetőedzője.

Szombaton még egy mérkőzésre került sor az első osztályban, ezen az első bajnoki gólját jegyző Raggi és Matteini révén az Empoli 2-0-ra verte a Parmát, amely immár tíz mérkőzés óta nyeretlen.

Serie A, 19. forduló:

Botlott a Juventus

Története első vereségét szenvedte el szombaton a Serie B-ben a Juventus. A torinói csapat a Mantovától kapott ki 1-0-ra, ráadásul Buffon hátsérülést szenvedett. A Juve a hatodik helyre esett vissza a tabellán, igaz, csak három pont a hátránya az első Napolival szemben.


Torino-Internazionale 1-3 (0-1)
Gól:
Fiore (58.), ill. Adriano (24.), Ibrahimovic (60.), Materazzi (85., 11-esből)
Kiállítva: Abbiati (83., Torino)

Empoli-Parma 2-0 (1-0)
Gól:
Raggi (26.), Matteini (77.)
Kiállítva: Coly (57., Parma)

Vasárnapi program:
AC Milan-Reggina, 15:00
Atalanta-Livorno, 15:00
Cagliari-Ascoli, 15:00
Chievo-Catania, 15:00
Messina-AS Roma, 15:00
Palermo-Udinese, 15:00
Sampdoria-Fiorentina, 15:00
Lazio-Siena, 20:30

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik