Élet-Stílus

NHL: elbuktak az éllovasok (videó)

Az Anaheim és a Buffalo is hazai pályán szenvedett vereséget az észak-amerikai profi jégkorong bajnokságban. Az Ottawa megszórta a Montrealt, a címvédő pedig az igencsak rapszodikus Atlanta ellen maradt alul szoros mérkőzésen.

Hat mérkőzés óta nem bírt a Buffalóval a Tampa Bay együttese, de vasárnapra virradóra idegenben megtört a rossz sorozat, és a floridai együttes 3-2-re diadalmaskodott a pontok tekintetében ligamásodik Sabres ellen. A Buffalo a második negyedben egy potyagóllal 2-1-re vezetett, ám innentől kezdve parádézott Marc Denis a Lightning kapujában. “Minden kapus utálja az ilyen gólokat. A szezon elején egy ilyen találat után összezuhant volna a csapat, de minket dicsér, hogy ma este felálltunk a padlóról, és végül nyertünk.” A hazaiak góljait Pominville és Kotalik szerezte, a Tampa Bay-ban LeCavalier, Boyle és a mérkőzést az utolsó negyedben eldöntő Richards volt eredményes.

A ligaelső Anaheim sem járt jobban, hiszen a Kacsák szintén hazai pályán buktak el szétlövésben az idén korántsem olyan acélos Coloradóval szemben. A Ducks a sérült Jean-Sebastien Giguere nélkül hullámvölgybe került, és december 26 óta 2-4-2-es mérleget produkált. A hazaiak bajait tetőzte, hogy a szintén sérült Pronger és Beauchemin sem játszhatott vasárnapra virradóra, de még így is alaposan megnehezítették az Avalanche dolgát.

A Colorado kapujában Peter Budaj 38 védést mutatott be, majd a szétlövésben háromszor is kivédte az anaheimi próbálkozásokat. A győztes büntetőt Milan Hejduk lőtte a negyedik sorozatban.

Az Ottawa hamar dűlőre vitte a Canadiens elleni összecsapást: a vendéglátók az első két negyedben leiskolázták ellenfelüket, és 4-4 góllal terhelték meg a Canadiens kapuját. A kanadai csapatnak csak kozmetikáznia sikerült az eredményt, a nullára elveszített első harmad után gyakorlatilag elvesztették a meccset. Érdekes módon a Szenátorok közül senki nem tudott duplázni, de láthatott a hazai közönség kiemelkedő produkciókat Daniel Alfredsson (1 gól, 4 assziszt), Chris Kelly (1,3) és Dany Heatley (1,2) részéről.

NHL, alapszakasz, 99. játéknap
St. Louis Blues-Los Angeles Kings 6-5
Ottawa Senators-Montreal Canadiens 8-3
New York Rangers-Boston Bruins 3-1
Philadelphia Flyers-Pittsburgh Penguins 3-5
Buffalo Sabres-Tampa Bay Lightning 2-3
Toront Maple Leafs-Vancouver Canucks 1-6
New York Islanders-New Jersey Devils 1-2 h.u.
Carolina Hurricanes-Atlanta Thrashers 3-4*
Detroit Red Wings-Chicago Blackhawks 6-3
Columbus Blue Jackets-Nashville Predators 1-4
Florida Panthers-Washington Capitals 7-3
Phoenix Coyotes-San Jose Sharks 1-4
Anaheim Ducks-Colorado Avalanche 2-3*
Calgary Flames-Edmonton Oilers 3-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik