Élet-Stílus

NFL: touchdown nélkül a Superbowl küszöbén

Adam Vinatieri mezőnygóljainak köszönhetően úgy jutott a főcsoportdöntőbe az Indianapolis Colts, hogy egyetlen touchdownt sem ért el a Baltimore Ravens elleni mérkőzésen az amerikaifutball-bajnokság (NFL) rájátszásában.

Az NFL rájátszásában ez volt a negyedik olyan mérkőzés, 1979 óta pedig az első, amikor egyik gárda sem szerzett hat pontot érő gólt. Így előtérbe kerültek a rúgójátékosok, Vinatieri pedig élt a lehetőséggel, mind az öt kísérletét értékesítette. A nyáron a nagy rivális New England Patriotstól szerződtetett klasszis az egy meccsen elért öt jó mezőnygóllal beállította a rájátszás rekordját.

A 15-9-es győzelem alkalmával Vinatieri egy másik csúcsot túl is szárnyalt: negyedik sikeres mezőnygóljával 33-adszor volt eredményes a rájátszásban, ami egyedülálló a liga történetében. Vinatieri, aki ezúttal sorrendben 23, 42, 51, 48 és 35 yardról nem hibázott, nem először bizonyított kiélezett szituációban: korábban még a Patriots játékosaként két Super Bowlon is ő rúgta a győzelmet jelentő mezőnygólt.

A nap másik, sokkal pontgazdagabb mérkőzésén a New Orleans Saints nagy küzdelemben, 27-24-re múlta felül a vendég Philadelphia Eagles együttesét.

NFL, rájátszás
AFC
Baltimore Ravens-Indianapolis Colts 6-15
San Diego Chargers-New England Patriots vasárnap játsszák (22.30 Sport2)

NFC
New Orleans Saints-Philadelphia Eagles 27-24
Chicago Bears-Seattle Seahawks vasárnap játsszák

Ajánlott videó

Olvasói sztorik