Élet-Stílus

Meglepte Ronaldinhóékat az Espanyol

Sorozatban ötödik győzelmével nyitotta meg a 18. fordulót a Valencia együttese, majd a késő este a Barcelona teljesen megérdemelten bukta el 3-1-re az Espanyol elleni városi rangadót a spanyol labdarúgó bajnokságban.

A Valencia a papíron jóval gyengébb Levantéval alaposan megszenvedett az első 45 percben, de a második félidőben már érvényesíteni tudta fölényét. A vezetést egy látványos lövéssel a sérült Baraja helyére érkező Hugo Viana szerezte meg az 53. percben. Ez volt a támadó első gólja a Valencia együttesében. Pár perccel később a már hetedik találatánál tartó Morientes is beköszönt, majd Ayala fejjel állította be a végeredményt.

A Valencia ezzel a győzelemmel ismét közelebb férkőzött az utóbbi hetekben nem egyszer botló éllovasokhoz, és jelenleg csak két ponttal lemaradva követi a Barcelonát. A katalán csapat bajnoki mérkőzése ismét nem úgy sikerült, ahogyan azt Frank Rijkaard eltervezte. A városi rivális Espanyol ugyanis teljesen megérdemelten verte egy rendkívülien izgalmas mérkőzésen a bajnoki címvédőt. A Barcának ez volt a második veresége az idei szezonban, korábban az éllovas Sevilla diadalmaskodott a tavalyi BL-győztes felett.

A mérkőzést jobban kezdte a Barcelona, és Ronaldinho szabadrúgásával már a 11. percben előnybe kerülhetett volna. A remekül eltalált lövés azonban a kapufán csattant, és a következő percek egyértelműen az Espanyolé voltak. Rufete óriási helyzetben rosszul célzott, de a hazai drukkereknek nem kellett sokat várni a a nyolcadik helyen tanyázó együttes első góljára. Tamudo a bal szélen alaposan megkeverte Puyolt, majd a középen érkező Luis Garciához passzolt, és közelről Valdes mellett a hálóba pörgetett.

Az első félidő hajrájában kétszer bravúrosan védett Kameni az Espanyol kapujában, és így hazai vezetéssel vonultak szünetre a csapatok. A második félidőre beküldte Saviolát a holland tréner, és az apró termetű argentin a 60. percben egyenlített. A gólra szinte azonnal válaszolt az Espanyol csapatkapitánya, Tamudo, amit Rijkaard nehezen viselt: puszta kézzel verte szét a plexit a kispadon.

A továbbiakban támadnia kellett a Barcának, és remek kontralehetőségei adódtak ezáltal a városi riválisnak. Végül a ráadás perceiben (92.) Rufete harmadszor is mattolta Valdest a címvédő kapujában.

Primera División, 18. forduló:
Espanyol-Barcelona 3-1
Gól:
Luis Garcia (31.), Tamudo (65.), Rufete (90.) ill. Saviola (60.)

Valencia-Levante 3-0
Gól:
Hugo Viana (52.), Morientes (56.), Ayala (79.)

Vasárnapi program:
Athletic Bilbao-Villarreal
Gimnastic-Getafe
Osasuna-Real Betis
Racing Santander-Real Sociedad
Recreativo Huelva-Deportivo La Coruna
Sevilla-Real Mallorca
Celta Vigo-Atlético Madrid
Real Madrid-Real Zaragoza

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik