Élet-Stílus

Két magyar a nyolc között a vízilabda BEK-ben

Gólzáporos győzelemmel szerezte meg a Honvéd a második helyet a női vízilabda Bajnokcsapatok Európa Kupájának franciaországi középdöntőjében, így a Dunaújvárosi Főiskola-ELCO csapatához hasonlóan bejutott legjobb nyolc közé.

Györe Lajos együttese Nizzában a házigazda Olympic Nice ellenében biztosította be továbbjutását úgy, hogy a vasárnapi zárókörben kiadós vereséget mért a négyes másik két tagjával nagyon is szoros meccset vívó franciákra. Sikerével a magyar bajnok Honvéd a mindhárom találkozóját megnyerő olasz Fiorentina mögött végzett hat ponttal.

A Dunaújvárosi Főiskola-ELCO zárásként kikapott a görög Vuliagmenitől, de másodikként így is a legjobb nyolc közé jutott a csoportjából.

A női vízilabda LEN Kupa budapesti középdöntős csoportjából az Újpest-OSC az első hely birtokosaként került a második számú európai sorozat legjobb nyolc csapata közé, miután a befejező fellépésén egy góllal nyert holland riválisa ellen. A Szentes viszont a harmadik helyen végzett csoportjában, és ezzel kiesett.

Női BEK, középdöntő a 8 közé jutásért
Domino-BHSE-Polo SC – Olympic Nice (francia) 12-1
Dunaújvárosi Főiskola-ELCO – Vuliagmeni (görög) 6-9

Női LEN Kupa, középdöntő a 8 közé jutásért
UTE-OSC-Cemelog – Nereus Zaandam (holland) 10-9
Hungerit-Top Cop-Szentesi VK – Volturno (olasz) 9-9

Ajánlott videó

Olvasói sztorik