Élet-Stílus

A Vasas nyerte a magyar rangadót az Euroligában

A Vasas sikerét hozta férfi vízilabda Euroliga C-csoportjának magyar rangadója: a piros-kékek hat góllal nyertek az Eger ellen a Komjádi uszodában, így hat ponttal felzárkóztak a négyesben vezető, kilencpontos olasz Pro Recco mögé a második helyre.

A meccsnek három-három ponttal, azaz egyformán egy-egy győzelemmel és vereséggel nekivágó együttesek több mint presztízscsatája felettébb ideges hangulatban kezdődött, a feltűnően sokat hibázó játékosok egyre-másra hagyták ki a helyzeteket, így aztán nem csoda, hogy a nyitónegyedben egyetlen árva gól esett Varga Dániel jóvoltából. Ugyanő vette be a folytatásban is az egri kaput (2-0), Matajsz szépítőgólja után pedig nagy angyalföldi sorozat következett: a Vasas meg sem állt 5-1-ig.

A félidőt követően az Eger jelezte, hogy még nem adta fel (5-2), ám a Vasas felpörgette a játékot, és hatalmas különbség alakult ki a két gárda között, elsősorban a Varga fivérek jóvoltából, akik majdhogynem tetszés szerint lőtték a gólokat.

A zárónegyedre hatgólos előnnyel jött ki a Vasas, és ezt meg is tartotta a meccs végéig. Sikere révén az angyalföldi csapat lépéselőnyt szerzett a második helyéért zajló különviadalban, igaz, hátrányát az Eger ledolgozhatja a két hét múlva esedékes visszavágón. A harmadik forduló másik meccsét már szerdán lejátszották, azon a Kásás Tamással és Madaras Norberttel felálló olasz Pro Recco 14-10-re verte a mindhárom eddigi fellépésén vesztes orosz Csehovot.

Euroliga, főtábla, C-csoport, 3. forduló:
TEVA-VasasPlaket – Brendon-Fenstherm-ZF-Eger 12-6
Gólok:
Varga Dániel 6, Varga Dénes 2, Heinrich, Hosnyánszky, Mátyás, Tóth M. 1-1, ill. Kiss Cs. 2, Matajsz, Császár, Decker Á., Nyéki 1-1

Nyilatkozatok
Földi László, a Vasas vezetőedzője:
“Nehéz ellenfelet győztünk le nagyon jó védekezésünkkel. Ám az Euroliga legjobb nyolc csapata közé kerüléshez még további meccseket kell nyernünk, és a mai is akkor lesz jelentős siker, ha a hó végi visszavágón is mi győzünk.”

Gerendás György, az Eger vezetőedzője:
“Amit mutattunk, sajnos nem rövidzárlat volt a részünkről, a Vasas szép és szerencsés gólokat lőtt, mi meg elkezdtünk kapkodni, ez pedig ilyen szinten, az Euroligában megbocsáthatatlan. Remélem, Egerben sikerül fordítani.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik