Élet-Stílus

Premier League: nyertek az éllovasok

A Manchester United egy hónap alatt harmadszor győzte le az Aston Villát, ezúttal 3-1-re. A listavezető mellett a második Chelsea és a harmadik Liverpool is könnyed sikert aratott a 23. fordulóban.

A MU szűk egy hónap alatt harmadszor találkozott a birminghamiekkel, bajnokságban 3-0-ra, majd FA Kupa-mérkőzésen 2-1-re nyertek Sir Alex Ferguson tanítványai, legutóbb, a Premier League 23. fordulójában pedig 3-1-re végeztek a csapatok.

Ez utóbbi találkozón nagy elánnal kezdett a listavezető, és ez kisvártatva az eredményben is megmutatkozott: a 11. percben a koreai Pak, a 13. percben Carrick lőtte a labdát a jobb alsó sarokba. Mind a két játékos először volt eredményes a bajnokságban, és van még egy közös pont: mindkét gólt jókora védelmi baki előzte meg. A novemberben és decemberben is a hónap legjobbjának választott Cristiano Ronaldo még a szünet előtt háromra növelte a különbséget, ezzel végképp eldőlt a mérkőzés, az Aston Villa erejéből ezúttal csak a szépítésre futotta.


Halmosi kezdett


A másodosztályú Plymouth Buzsáky Ákos duplájának is köszönhetően 3-1-re nyert a Norwich City otthonában. A vendégeknél bemutatkozott Halmosi Péter: a Debrcenből szerződtetett középpályás kezdőként lépett pályára, majd a 83. percben lecserélték.


A manchesterieket hatpontos távolságból követő Chelsea is könnyedén zsebelte be a három pontot a szerény teljesítményt nyújtó Wigan ellenében. Lamprad távoli szabadrúgásgóljával a 13. percben szerzett vezetést a címvédő, majd hosszú gólcsend következett, az utolsó félórában viszont további három találattal a padlóra küldte ellenfelét Jose Mourinho legénysége. A hét közben a Ligakupától elbúcsúzó Liverpool is izzadságmentes mérkőzésen győzött: Crouch két góllal vette ki a részét a Watford leiskolázásából. Az újonc magyar csatára, Priskin Tamás ezúttal nem volt tagja a keretnek. Az Arsenal tíz emberrel is jobbnak bizonyult idegenben a Blackburnnél: Gilberto Silva már rég nem volt a pályán, amikor Toure és Henry betalált. A 42 pontos “ágyúsok” a MU (57), a Chelsea (51), valamint a Liverpool (43) mögött a negyedik helyen állnak.


Premier League, 23. forduló:
Bolton Wanderers-Manchester City 0-0

Charlton Athletic-Middlesbrough 1-3 (1-1)
Gól:
Hasselbaink (27.), ill. Cattermole (45.), Yakubu (68.), Arca (69.)

Chelsea-Wigan 4-0 (1-0)
Gól:
Lampard (13.), Robben (63.), Kirkland (70., öngól), Drogba (90.)

Manchester United-Aston Villa 3-1 (3-0)
Gól:
Pak (11.), Carrick (13.), Cristiano Ronaldo (35.), ill. Agbonlahor (52.)

Sheffield United-Portsmouth 1-1 (1-0)
Gól:
Quinn (22.), ill. O’Neil (81.)

West Ham-Fulham 3-3 (1-1)
Gól:
Zamora (28.), Benajun (46., 64.), ill. Radzinski (16.), McBride (59.), Christanval (90.)
Kiállítva: Zamora (46., West Ham)

Watford-Liverpool 0-3 (0-2)
Gól:
Bellamy (34.), Crouch (40., 48.)

Blackburn Rovers-Arsenal 0-2
Gól: Toure (37.), Henry (71.)
Kiállítva: Gilberto Silva (13., Arsenal)

Vasárnapi program:
Everton-Reading, 14:45
Tottenham-Newcastle, 17:00

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik