Élet-Stílus

NHL: botladozik az Atlanta

Sorozatban ötödik vereségét szenvedte el az Atlanta együttese az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokságban (NHL), szombatra virradóra 2-1-re kapott ki a New Jersey vendégeként.

A hazai jégen fellépő New Jersey az utolsó harmadban 28 másodperc alatt fordította a maga javára az Atlanta elleni találkozóját: előbb Scott Gomez egalizált, majd Szergej Brilin góljával már a győzelem útjára lépett a Devils, melynek kapujában Martin Brodeur 25 lövést fogott, csak Scott Mellanby tudott túljárni az eszén. A Délkeleti csoportot vezető Atlanta az év első napján nyert utoljára, az Ottawa elleni sikerét öt vereség követte. Egy másik sorozat viszont megszakadt: a New Jersey hat elveszített partit követően fektette újra két vállra a Thrasherst.

Tomas Vokoun (Nashville) lenullázta a vizitáló Columbust. Az idei második, pályafutása 18. kapott gól nélküli mérkőzését produkáló cseh kapus 22 védéssel segítette a zsinórban negyedszer nyerő Predatorst. A játéknap egyetlen vendéggyőzelmét a Minnesota jegyzi: a ketrec előtt remeklő, 32 lövési kísérletet hatástalanító Manny Fernandez, valamint a duplázó Marian Gaborik vezetésével a Wild a tavalyi nagydöntős Edmonton otthonából vitte el a pontokat.

NHL, alapszakasz, 98. játéknap:
New Jersey Devils-Atlanta Thrashers 2-1
Nashville Predators-Columbus Blue Jackets 2-0
Edmonton Oilers-Minnesota Wild 2-4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik