Élet-Stílus

Magabiztos győri siker a BL-ben

A Győri Audi ETO KC biztos győzelmet aratott a vendég norvég Byasen Trondheim ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája második fordulójában, így a magyar csapat továbbra is százszázalékos.

A magyar bajnokcsapat az első fordulóban győzött a montenegrói Podgoricán, ugyanakkor a Trondheim otthon botlott az orosz Lada Toljattival szemben.

Kapusbravúrokkal indult a szombati mérkőzés, majd több ziccer elrontása után a 6. percben vezetett először a hazai gárda (2-1). Igaz, ellépni nem lehetett, mert egyre jobban magára talált a norvég együttes is. Aztán a nyitókörben góltalan Görbicz vállára vette csapatát, és negyedóra után megugrott a Győr (8-5). Az időkérés sem segített a Byasen Trondheimen, amely emberhátránya alatt leszakadt (10-5). A folytatásban felváltva estek a találatok.


A második félidő két gyors norvég góllal indult, ám hamar visszaállt a korábbi különbség. Felgyorsult a Győr játéka, amit nem igazán tudott követni a rivális. Megint sok volt a kiállítás, létszámfölényben a magyar bajnok újból – minden addiginál jobban – elhúzott (24-16), ennek nyomán pedig időt kért a skandináv alakulat edzője. Később Guiu, a győriek román kapusa bokasérülést szenvedett, helyére Herr állt be. A kényszerű váltás nem okozott gondot, a Győr továbbra is remekelt, és megérdemelten nyert.


A Győr jövő szombaton Toljattiban lép pályára.

Női BL, B-csoport, 2. forduló:
Győri Audi ETO KC-Byasen Trondheim (norvég) 33-27 (17-13)

Az állás: 1. Győr 4 pont/2 mérkőzés, 2. Lada Toljatti (orosz) 2/1, 3. Buducnost Podgorica (montenegrói) 0/1 (25-31), 4. Trondheim 0/2 (52-64)

Női EHF Kupa, a 16 közé jutásért, visszavágó:
Celeia Zalec (szlovén)-Kiskunhalas 27-31 (14-12)
Továbbjutott: a Kiskunhalas, kettős győzelemmel, 67-54-gyel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik