Élet-Stílus

Federer vereséggel melegített

Két nappal az Ausztrál Open nyitánya előtt a címvédő Roger Federer egy meghívásos tornán kikapott az amerikai Andy Roddicktól.

Federer és Roddick Melbourne-ben, egy meghívásos viadal fináléjában mérte össze az erejét, és nem kis meglepetésre az amerikai három játszmában győzött, ezzel 2/12-re alakította a Federer elleni mérlegét. A svájci zseni nem csinált nagy gondot a botlásából, mint mondta, a vereségekből csak tanulni lehet.


“Noha veszítettem, bemelegítésnek tökételes volt ez az összecsapás. Jól érzem magam, készen állok a nagy megmérettetésre” – nyilatkozta a tizedik Grand Slam-győzelmére törő Federer, aki 2004-ben és 2006-ban sem talált legyőzőre az Ausztrál Openen.


A szezon első GS-viadalának nyitókörében a világelső a német Bjorn Phau-val találkozik majd, a hatodik helyen rangsorolt Roddick pedig a szabadkártyával induló francia Jo-Wilfried Tsonga ellen kezd.

Két férfi “felhozó” torna is befejeződött szombatra virradóra: Aucklandben a spanyol David Ferrer diadalmaskodott, miután két sima játszmában verte honfitársát, Tommy Robredót, Sydney-ben pedig James Blake ült fel a trónra. A 27 éves amerikai teniszező a döntőben 2 óra 2 perc alatt, három szettben győzött a spanyol Carlos Moya ellen.

Auckland, férfi torna, döntő:
Ferrer (spanyol, 3.)-Robredo (spanyol, 1.) 6:4, 6:2

Melbourne, férfi meghívásos torna:
Roddick (amerikai)-Federer (svájci) 6:2, 3:6, 6:3

Sidney, férfi torna, döntő:
Blake (amerikai, 3.)-Moya (spanyol) 6:3, 5:7, 6:1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik