Élet-Stílus

Ferencvárosi vereség a Hypo otthonában

A Budapest Bank-FTC 32-30-ra kikapott az osztrák Hypo Niederösterreich otthonában a női kézilabda BL 2. fordulójában.

Mindkét csapat nyert az első körben – az FTC a macedón Kometal Szkopje, a Hypo NÖ pedig a dán Slagelse ellen -, így különösen fontos volt a továbbjutás szempontjából a mostani ütközet.

A találkozó elején minden Hypo-gólra jött válasz, a magyaroktól a két szélső, Kirsner és Mravikova jól kapta el a fonalat. A többiek viszont nem, ezért Németh András vezetőedző sokat cserélt. Az osztrák gárda 9-6-ra ellépett, de sikerült visszakapaszkodni, sőt a 22. percben egyenlíteni (11-11). A dél-koreai Oh azonban új lendületet adott együttesének, és a Hypo megint komolyabb előnyre tett szert a szünetig.

A fordulást követően biztosan tartotta a különbséget a hazai együttes. A magyar csapat nem tudott közelebb férkőzni riválisához, mert a védelem nem zárt elég hatékonyan, ráadásul a támadójáték hullámzott, és több volt a rossz, mint a jó periódus. Negyedórával a vége előtt egy emberelőnytől új lendületet kapott a Ferencváros, és megkezdte a felzárkózást (27-26).


Ettől kezdve megint izgalmas lett az ütközet. Az egyenlítés végül elmaradt – pedig volt rá lehetőség -, és a kritikus szakaszban jobban összpontosító Hypo végül otthon tartotta a két pontot. A Ferencváros a D-csoport következő fordulójában, a jövő szombaton a dán Slagelsét fogadja.

Női BL, D-csoport, 2. forduló:
Hypo Niederösterreich (osztrák)-FTC 32-30 (18-14)

Az állás: 1. Hypo NÖ 4 pont/2 mérkőzés, 2. FTC 2/2, 3. Kometal Szkopje (macedón) 0/1 (28-31), 4. Slagelse (dán) 0/1 (22-25).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik