Élet-Stílus

Buday távozik Veszprémből

A német Gummersbach csapatában folytatja február 1-jétől Buday Dániel, az MKB-Veszprém klasszisa, akinek a helyére a magyar bajnok egy fiatal szerb tehetséget igazolt.

Buday Dániel illetve a menedzsere egyelőre hivatalosan nem erősítette meg a hírt, de péntek délelőtt a Veszprém ügyvezetője már kész tényként számolt be arról a klub hivatalos honlapján, hogy a német első osztályban folytatja az irányító.

A Gummersbach csapatában játszik egy másik magyar válogatott, Fazekas Nándor is, aki az irányítóval ellentétben részt vesz a jövő héten kezdődő németországi világbajnokságon.

Buday helyére a magyar bajnok egy fiatal szerb tehetséget, Zarko Sesumot szerezte meg, akire az utóbbi hónapokban több európai sztárcsapat is kivetette a hálóját. A jelentések szerint a Hamburg, a Barcelona és a Flensburg is csábította a 20 éves és 195 cm magas játékost, de végül a Veszprém lett a befutó.

A magyar egyesület már két éve kapcsolatba lépett Sesummal, akit 2006-ban a junior Eb-n a torna legjobbjának választottak, és már azóta szerették volna leszerződtetni, de erre adminisztratív okokból idáig nem kerülhetett sor. A fiatal tehetség irányítóként és balátlövőként is bevethető, és már a Kiel elleni BL-rangadón is szerepelhet, ha a papírjai addigra készen lesznek. Sesum január 23-ától a csapattal edz, és az együttes hivatalos honlapja szerint 2011-ig szól a szerződése.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik