Élet-Stílus

Beckham: nem a pénz motivál

A pályafutását nyártól a Los Angeles Galaxynál folytató David Beckham - állítása szerint - nem a pénz miatt igazol a tengerentúli profiligában (MLS) szereplő együtteshez, az angol futballsztár egyfajta misszónak tekinti az amerikai légióskodást.

“Nem az anyagi szempontok miatt döntöttem a Los Angeles Galaxy mellett, azért megyek Amerikába, hogy a játékommal segítsem az ottani labdarúgás fejlődését” – magyarázta a 32 éves sztár, aki új klubjában öt év alatt 128 millió fontot tehet majd zsebre, a BBC szerint ötszázszor többet, mint a legtöbb leendő csapattársa. “Köszönettel tartozom a Real Madrid vezetőinek, hogy éveken át a világ egyik legjobb csapatában szerepelhettem, és hogy olyan klasszisokkal játszhattam együtt, mint Ronaldo, Zidane és Roberto Carlos” – tette hozzá a játékos.

A királyi együttes nemrég újabb kétéves szerzőzést kínált a legtöbbször csereként számításba vett angol középpályásnak, ő azonban nem mondott az ajánlatra, és inkább Amerika felé veszi az irányt. Mások mellett Gery Lineker egykori angol labdarúgó szerint is ezzel vége Becks pályafutásának, hiszen a nem túl acélos tenterentúli bajnokságban szépen lassan kikopik majd a világ élvonalából. Csattanó gyanánt Adriano Galliani, az olasz AC Milan igazgatója pénteken elkotyogta, hogy a csapata le akarta igazolni Beckhamet. “Ha Európában marad, az AC Milanhoz is jöhetett volna” – így a sportvezető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik