Élet-Stílus

Arab cég támogatja a Ferrarit

Az Egyesült Arab Emirátusokban működő Mubadala befektetői társaság hároméves szponzorációs szerződést kötött a Ferrari csapatával. Ezzel egyidőben a Toyota bemutatta az új autóját.


A Mubadala – amely a főváros, Abu-Dzabi kormányának tulajdonában van és 2005 óta öt százalékban tulajdonosa a Ferrari autógyártó cégnek – először jelenik meg a Forma-1 világában. A cég logója ezután az autókon és a pilóták sapkáján lesz látható. Jean Todt, a Ferrari igazgatója üdvözölte a megállapodást, ezzel szerinte az Emirátusokban – ahova 2008-ra egy ferraris vidámparkot terveznek – egyre több rajongót szerez majd a száguldó cirkusz.

A szerződéskötéssel egyidőben a Toyota – az istállók közül elsőként – Kölnben bemutatta az új autóját, a TF107-est. “Mióta részt veszünk a Forma-1-ben, több mint egymilliárd dollárt költöttünk az autókra, bár az eredményeink ezt nem mutatják, de sebességben a legjobbakkal is fel tudjuk venni a versenyt. Idén esélyesek lehetünk a futamgyőzelemre” – mondta John Howett, a Toyota fejlesztési igazgatója.

A japán csapat – amely idén ünnepli az 50. évfordulóját az autóversenyzésben – a 2007-es, március 18-án kezdődő szezonnak az olasz Jarno Trullival és a német Ralf Schumacherrel vág neki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik