Élet-Stílus

A Premier League-be csábítják Gerát

Lapjelentések szerint több élvonalbeli angol egyesület is érdeklődik a magyar válogatott iránt. A Middlesbrough-val zajló tárgyalások már az utolsó fázisba jutottak, de minden egy emberen múlik.

A Nemzeti Sport a napokban megírta, hogy a Premier League 15. helyén tanyázó Middlesbrough 2 millió fontot és egy játékost, név szerint a cserekapus Brad Jones-t ajánlotta az Angliában csak Magic Magyarként emlegetett Gera Zoltánért a West Bromwich Albionnak. A Skysports a magyar sportnapilapot idézte az ügy kapcsán, de fenntartásaik vannak, mivel korábban a Boro trénere, Gareth Southgate tagadta, hogy konkrét ajánlattal keresték meg az angol másodosztályban szereplő együttest.

“A jövőm egyetlen egy emberen múlik, Tony Mowbray-en, a csapat menedzserén. Már öt átigazolási időszakot csináltam végig Angliában, és gyakorlatilag minden egyes alkalommal felmerült, hogy más csapathoz kerülök. Aztán mégis maradtam Birminghamben.” – nyilatkozta Gera, aki nem tulajdonít különösebb jelentőséget a sajtóban megjelent híreknek. “Mindez csak spekuláció, jelenleg még a West Brom játékosa vagyok, és minden idegszálammal arra koncentrálok, hogy segítsem a csapatot.”

A birminghami alakulat már megvált egyik középpályásától – Nigel Quashie a West Hamben folytatja – és valószínű, hogy Nathan Ellington is elhagyja a csapatot Wigan irányába. Jelentősen meggyengülhet ezzel a West Brom, és ha Mowbray nem talál megfelelő embereket, akkor nehezen elképzelhető, hogy Gerát eladnák.

Mowbray a hírek szerint attól tette függővé a 25 éves futballista eladását, hogy sikerül-e megszereznie két egykori játékosát, a Hiberniansban futballozó Scott Brownt és Kevin Thompsont. A skót egyesület edzője Mowbray megkeresésére közölte, hogy a két játékos nem eladó.

Ha ezt az üzletet nem sikerül nyélbe ütni, akkor is elképzelhető, hogy az élvonalban folytatja Gera, hiszen korábban már a Portsmouth és az Aston Villa is bejelentkezett érte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik