Élet-Stílus

Pont került a Beckham-ügy végére

Hosszú, hetekig tartó huzavona után eldőlt, hogy nem marad a Real Madridnál az angol válogatott egykori csapatkapitánya. David Beckham a hírek szerint ötéves szerződést készül aláírni a Los Angeles Galaxy együttesével.

A szezon végén, szerződése lejárta után hagyja ott négy év után a királyi gárdát az angol futballista, akinek a jövőjéről az elmúlt napokban többször jelentek meg egymásnak ellentmondó hírek. A Realnál nem volt maradása Beckhamnek, mivel a nyáron érkezett új edző, Fabio Capello alatt rendszerint csak csereként kapott játéklehetőséget. A középpályás többször is közölte, hogy Angliából, Olaszországból és Amerikából is megkeresték.

50 milliárdos szerződés

A BBC információi szerint végül a Major League Soccerben szereplő LA Galaxy lett a befutó, amely ötéves, 128 millió fontos (48,9 milliárd forint) szerződést ajánlott a sztárnak. ” Ezen a héten arra kértek a Realnál, hogy döntsek a jövőmről. A szerződéshosszabbítási ajánlatuk további két évre szólt. Miután egyeztettem a családommal és a tanácsadóimmal, úgy határoztam, hogy az amerikai bajnokságba, a Los Angeles Galaxyhoz igazolok.”

A szigetországi sztár hozzátette: hálás a királyi gárda szurkolóinak és a madridiaknak, akik az ő és hozzátartozói spanyolországi tartózkodását kellemessé tették, ezért rendkívül nehéz volt számára a távozásról szóló döntés meghozatala. “Nagyon élveztem az itt eltöltött időt és hálás vagyok ennek az egyesületnek, amiért lehetőséget adott számomra arra, hogy egy ilyen remek csapatban játszhassak.” – fogalmazott Beckham.

Teljes káosz

Predrag Mijatovic a spanyol királyi gárda sportigazgatója szerdán már bejelentette, hogy távozik a középpályás, de nem sokkal később maga cáfolta ezeket a híreket. Elmondása szerint félrefordították a szavait. Nem sokkal ezután pedig a sztár szóvivője jelezte, hogy Beckham maradni akar Spanyolországban. Ehhez képest a mostani bejelentés véglegesnek tűnik, hiszen maga Beckham számolt be róla a Reuters hírügynökségnek.

Az angol futballista 2003-ban érkezett a Manchester Unitedtól 25 millió angol fontért Madridba. A spanyol csapat azóta egyetlen egy trófeát sem nyert, ráadásul a nyáron igazolt Fabio Capello rendre kihagyta a kezdőből Beckhamet. Ez egyáltalán nem volt ínyére az angol válogatott korábbi csapatkapitányának – akire a nyári világbajnokság óta a nemzeti együttesben sem számítanak -, és többször is kijelentette, hogy eligazol, ha nem kap állandó lehetőséget az olasz szakembertől.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik