Élet-Stílus

NHL: behozta a ligaelsőt a Buffalo (videó)

A Keleti-főcsoportot vezető Buffalo Sabres Chicagóban nyert egy góllal az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján, és ezzel pontok tekintetében beérte a hullámvölgyben lévő Anaheimot.

Nem volt különösebben nehéz dolga idegenben a Buffalónak, amely azt is megengedhette magának, hogy a támadósora nem villogott. A liga messze leggólerősebb együttesének a védelme hozta a Chicago elleni mérkőzést: Ryan Miller 34 védést mutatott be. Nem sok kellett a kapus második szezonbeli shutoutjához, Arkpihov az utolsó harmad utolsó percében járt túl a Blackhawks kapusának az eszén.

A Buffalo góljairól Jochen Hecht és Maxim Afinogenov gondoskodott. A német balszélső nem volt maradéktalanul elégedett a csapat teljesítményével: „Az első harmadban rengeteg emberelőnyös helyzetet elpuskáztunk, de szerencsére a védelmünk ma este is remekül végezte a dolgát.”

Millert és a védőket nem is nagyon tette próbára a harmatgyenge chicagói támadóalakzat, ahonnan ráadásul hiányzott a csapat legveszélyesebb játékosa. Az alapszakasz elején 19 meccset volt kénytelen kihagyni Martin Havlat, aki nemrég ismét megsérült, és sorozatban harmadszor nem állt az edző Chris Savard rendelkezésére. A decemberben leigazolt trénerrel parádés rajtot (9-3-3) vett a Chicago, de a legutóbbi hét meccséből hatot elveszített.

A Blackhawkhoz hasonlóan a San José és a New Jersey együttese is hazai pályán bukott, a játéknapon egyedüliként a Florida tartotta otthon a győzelemmel járó két pontot.

NHL, alapszakasz, 95. játéknap:
New Jersey Devils-St. Louis Blues 2-3
Florida Panthers-Pittsburgh Penguins 5-2
Chicago Blackhawks-Buffalo Sabres 1-2
San José Sharks-Edmonton Oilers 2-3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik