Élet-Stílus

NBA: leiskolázták a Lakerst (videó)

A houstoni Dikembe Mutombo karrierje 3191 dobás blokkolását mutatta be a Lakers ellen, és ezzel feljött az örökranglistán a második helyre Hakeem Olajuwon mögé. A Dallas ismét nyert, a San Antonio pedig idegenben verte Iversonékat.

A Houston veterán centere öt dobásblokkolással és tizenkilenc lepattanóval segítette csapatát a Los Angeles Lakers elleni fölényes legyőzéséhez, és ezzel a dobáskísérletek megakadályozását tekintve 3191 sikeres akciójával az NBA-örökranglista második helyére jött föl, megelőzve a legendás Kareem Abdul-Jabbart. Olajuwon rekordja egyelőre nincsen veszélyben, a 40 éves Mutombónak 639 blokk hiányzik ehhez.

“Amikor 16 éve elkezdtem játszani az NBA-ben, akkor egy célt tűztem ki magam elé: azt szerettem volna, ha a liga egyik nagy védőjátékosaként maradnék még az emberek emlékezetében.” – nyilatkozta a találkozót követően a kongói származású center.

A Lakers elleni mérkőzést nem mellesleg fölényesen nyerte a csapata, még úgy is, hogy Tracy McGrady csak nyolc pontot szerzett. Lábtörése miatt továbbra sem játszhatott Jao Ming, de ez nem látszik meg az együttes teljesítményén: a legutóbbi kilenc meccséből hetet megnyert a Rockets. Motumbo a saját palánk alatt tett rendet, elől pedig Juwan Howard (23) és Rafer Alston (20) szállította a pontokat. A másik oldalon Kobe Bryant mezőnyből genygén célzott (18-ból 6), “mindössze” 20 pontot szorgoskodott össze.

A Portland-Dallas összecsapás mindkét szereplője előző este is pályára lépett, de ez csak a Trailblazers játékosain látszott. A Mavericks az elmúlt napokban rendkívülien megfeszítő programot abszolvált idegenben: játszott a negyedik legjobb mutatóval rendelkező Utah-val, ellátogatott a Lakers-hez, és legyőzte a nagy csoportrivális San Antoniót.

A Portland elleni mérkőzésen Avery Johnson pihentette a legnagyobb sztárját, de a csapat rendkívülien egységes játékkal iskolázta le a liga egyik leggyengébb együttesét. Dirk Nowitzki csak 25 percet játszott, és 11 pontjával jócskán a szezonbeli pontátlagja alatt maradt.

A Portlandnak a pocsék dobószázalék miatt esélye sem volt a ligaelső megszorítására. A kezdőötös tagjai közül csak Zach Randolph (21 pont) dobott 31 százalék feletti hatékonysággal, a csapat tizenegy triplakísérletéből egyetlen egy sem landolt a gyűrűben.

NBA, alapszakasz, 68. játéknap:
Atlanta Hawks-New Orleans Hornets 77-96
Washington Wizards-Chicago Bulls 113-103
Boston Celtics-Indiana Pacers 84-97
Detroit Pistons-Charlotte Bobcats 96-103
New York Knicks-Philadelphia 76ers 106-99
Milwaukee Bucks-Toronto Raptors 77-90
Minnesota Timberwolves-Los Angeles Clippers 91-92
Dallas Mavericks-Portland TrailBlazers 99-74
Houston Rockets-Los Angeles Lakers 102-77
Denver Nuggets-San Antonio Spurs 83-92
Seattle SuperSonics-Miami Heat 103-107
Golden State Warriors-Orlando Magic 76-91

Ajánlott videó

Olvasói sztorik