Élet-Stílus

Az Újpest szerint az MLL megtévesztette a tagságot

Az Újpest FC álláspontja szerint a Magyar Labdarúgó Liga (MLL) megtévesztette tagságát a Borsodi Liga helyezési prémiumainak kifizetésével kapcsolatban.

Dányi Szilárd, az újpestiek ügyvezetője szerint az MLL tavaly október 27-én tartott taggyűlésén a testület fizetési kötelezettségeinek és tervezett kiadásainak tárgyalása során nem került szóba a helyezési díj. “Ezt észlelve én erre rákérdeztem, amire az előterjesztő azt állította, hogy a fenti követelésünk vitatott egy olyan Szervezeti és Működési Szabályzatra hivatkozva, amelyet senki nem látott, és amit az én többszöri kérésem ellenére a taggyűlés megtartása óta sem tudtak bemutatni. Mindezen magatartásával a Magyar Labdarúgó Liga vezetése megtévesztette a tagságot, és már akkor úgy állította be ezt az ügyet, hogy lehet, hogy fizetni kell, de azt nem a ligának kell teljesítenie” – olvasható többek között az újpesti vezető MTI-hez eljuttatott állásfoglalásában.

Dányi úgy véli: a liga azért nem akar fizetni, mert a tartozást az előző vezetés halmozta fel. “Általam, mint jogászember által felfoghatatlan és értelmezhetetlen módon a liga jelenlegi vezetése úgy gondolta és úgy gondolja, hogy nem a szervezet a kötelezett, legfeljebb az a személy, aki a helyezési pénzekkel kapcsolatos döntés meghozatalakor vezette a ligát, és ahelyett, hogy a taggyűlés időpontjában még rendelkezésre álló pénzből rendezte volna a kötelezettségeit, azt inkább – fedezetlenül hagyva a követelést – elköltötte, bízva abban, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség vezetője kihúzza majd őket a slamasztikából.” Az ügyvezető kifogásolja a taggyűlés jegyzőkönyvének vezetését is, melyben az ő ellenszavazatai tartózkodásként vannak feltüntetve.

Tepszics Ignác, az MLL jelenlegi elnöke szerdán nyílt levelet küldött az újpestieknek, melyben arról tájékoztatta őket, hogy hétfőn megállapodás született arról: a lila-fehérek a nekik járó pénzdíjat a Magyar Labdarúgó Szövetségtől (MLSZ) kapják meg.

“Kisteleki úr, mint az MLSZ elnöke a legfontosabb személyhez kötött pozíciót tölti be a magyar labdarúgásban, de a kötelezettség átvállalására jogosult elnökségben neki sincs több szavazata egynél, ami azt jelenti, hogy, amennyiben az elnökség többsége nem kívánja átvállalni a kötelezettséget a februárban tartandó ülésén, akkor elmondhatjuk, úgy telt el az ügyben fél év, hogy a megoldáshoz semmivel sem vagyunk közelebb, csak időközben eltűnt a fedezet Mindezek alapján kijelenthetem, hogy mi továbbra is a kötelezettől, tehát a Magyar Labdarúgó Ligától követeljük a jussunkat, tehát nem járulunk hozzá, hogy a kötelezett személyében változás álljon be.” – áll Dányi közleményében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik