Élet-Stílus

Átadták a 4-es út szabolcsi elkerülő szakaszait

Befejeződött a 4-es számú főút Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, településeket elkerülő szakaszainak építése Záhony és Nyíregyháza között; a Nyírbogdányt kikerülő új útrészt is megnyitották már a forgalom előtt - közölte a Magyar Közút Kht. területi igazgatóságának vezetője az MTI-vel.

A 2004-ben indított beruházási program során együttesen mintegy 16 milliárd forintért épült ki a 4-es főút Záhony-Nyíregyháza közötti szakaszának új nyomvonala – mondta Hegedüs Csaba. A szabolcsi közútkezelő társaság igazgatójának tájékoztatása szerint a Berkeszt, Székelyt és Nyírbogdány elkerülő útrész beruházási költsége 5,9 milliárd forint volt, s ahhoz pályázat alapján az Európai Unió 80 százalékos arányú támogatást nyújtott.

A Nyírturát, Nyírpazonyt és Nyíregyházát kikerülő új főútszakasz az M3-as autópálya épülő nyírségi részének beruházási programja keretében valósult meg, 10 milliárd forint összegű költségből.

A 15,4 kilométer hosszúsági útrész – amely hivatalosan a 403-as főút megjelölést viseli – Nyírbogdány-Nyírtura között ágazik el a régi 4-es főút nyomvonalától, s Nyíregyháza-Nagykálló között, egy felüljárón át csatlakozik az M3-as autópálya szabolcsi részéhez.

Hegedüs Csaba hangsúlyozta: a közel 16 milliárdos fejlesztés után a magyar-ukrán határállomástól, a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyig a 4-es számú főút nyomvonala már egyetlen településen sem halad át, valamennyit elkerüli a forgalom.

A területi igazgató megjegyezte, hogy a főút egyedül már csak Újfehértót érinti Szabolcsban, de az ottani szakasz korszerűsítése is szerepel a tervekben. Előre láthatólag 2008-ban kezdődhet meg az újfehértói 4-es főútrész rendbe tétele, a város szélén áthaladó szakaszt szélesítik, s az egyik, a település belső úthálózatát csatlakoztató csomópontjában körforgalmat építenek majd ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik