Élet-Stílus

NHL: mélyrepülésben a Kacsák

Vereséget szenvedett szerdára virradóra az Anaheim együttese, amely pontok tekintetében már csak egy egységgel előzi meg a szabadnapos Buffalót. A Calgary lenullázta a Minnesotát, a Detroit szétlövésben múlta felül a Coloradót.

Nem megy az elmúlt hetekben az Anaheim együttesének az észak-amerikai profi jégkorongligában: a legutóbbi játéknapon Nyugati-főcsoportjának rangadóját bukta el az együttes a Nashville ellen. Jól érzékelteti a Ducks csapnivaló formáját, hogy az egész eddigi alapszakaszban mindössze kilenc alkalommal szenvedett vereséget a csapat, és ebből ötöt az utóbbi hat meccsén szedtek össze Selanneék.

Maga a mérkőzés a Nashville ellen rendkívülien kiélezett küzdelmet hozott, a győztes gólt a ráadás harmadik percében ütötte Steve Sullivan. Ennek ellenére nem volt túl csalódott a Ducks csatára, Todd Marchant, aki hat kihagyott mérkőzés után tért vissza a keretbe: “Jobban jártunk mintha pont nélkül végeztünk volna. Tanulnunk kell a ma esti hibáinkból, hogy a következő Dallas elleni mérkőzésen már mi nyerjünk.”

Az összecsapáson tért vissza a Nashville kapujába Tomas Vokoun, aki még novemberben szenvedett kézsérülést. A liga egyik legjobb százalékkal védő portása a Ducks ellen is remekül végezte a dolgát, hiszen a kapujára érkező 31 lövésből 27-et hárított. Ennél is fontosabb azonban, hogy a hosszabbításban hatalmas bravúrral védte Teemu Selanne egyik bombáját.

Némi magyarázattal szolgálhat az Anaheim mélyrepülésére, hogy a csapatkapitány Chris Pronger továbbra is sérüléssel bajlódik, és az első számú kapus Jean-Sebastien Giguere is több meccs óta csak a pálya széléről szurkolhat a társaknak. Az edző Randy Carlyle azonban nem akarta ezzel magyarázni a vereséget. “Talán az egész szezonban nem játszottunk olyan gyengén, mint az első húsz percben, amikor 3-1-es hátrányba kerültünk. Később sikerült kiegyenlítenünk, de a hosszabbításban ismét nem azt mutattuk, amire képesek vagyunk.”

A Colorado-Detroit összecsapás sem dőlt el a rendes játékidőben, ám ezen a mérkőzésen a csapatok gólképtelenek voltak a hosszabbításban, és ezért szétlövésben dőlt el a két pont sorsa. A meccs hőse egyértelműen Henrik Zetterberg volt. Ő vágta be a győztes büntetőt, miután már az első harmadban egy alkalommal mattolta Peter Budajt az Avalanche kapujában.

NHL, alapszakasz
Nashville Predators-Anaheim Ducks 5-4 – hosszabbítás után
Dallas Stars-Phoenix Coyotes 2-5
Calgary Flames-Minnesota Wild 3-0
Colorado Avalanche-Detroit Red Wings 3-4 *
Washington Capitals-Philadelphia Flyers 6-2
New York Rangers-New York Islanders 3-5
Columbus Blue Jackets-St. Louis Blues 3-4 *
Tampa Bay Lightning-Pittsburgh Penguins 3-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik