Élet-Stílus

Fegyelmi eljárás a liga és Tepszics ellen

Az Újpest FC labdarúgócsapata fegyelmi eljárást kezdeményezett a Magyar Labdarúgóliga és a szervezet elnöke, Tepszics Ignác ellen.


A lila-fehérek azért fordultak a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottságához, mert a liga még mindig nem fizette ki az elmúlt szezonban megszerzett második helyért járó 25 millió forint plusz áfa díjat. Dányi Szilárd, az újpestiek ügyvezetője erről levélben tájékoztatta Retteghy Istvánt, az MLSZ fegyelmi bizottságának elnökét.

Az üggyel novemberben foglalkozott az MLSZ elnöksége is, amely akkor úgy határozott, hogy a liga hét napon belül köteles fizetni az egyesületnek. A liga ennek ellenére ezt a mai napig nem teljesítette.

„Hétfőn volt egyeztetés az MLSZ és a liga vezetőivel a kérdés megoldása érdekében. A liga honlapján szerdán közleményben adunk tájékoztatást az ügyben” – nyilatkozta a Tepszics Ignác, aki a ligánál betöltött tisztsége mellett az FTC sportigazgatója.

Tepszics Ignác MLL-elnök szerdán az MTI-hez is eljuttatta az újpestiek részére írt nyílt levelét, melyben arról tájékoztatja a lila-fehéreket, hogy a bajnoki helyezésükért járó pénzjutalmat a Magyar Labdarúgó Szövetségtől (MLSZ) kapják meg.

A levél szerint hétfőn került sor egy egyeztetésre, melyen Kisteleki István, az MLSZ, Sebes József, az MLSZ felügyelő bizottságának elnöke és Tepszics arról állapodtak meg, hogy a liga fizeti ki a bajnok Debrecennek járó 50 milliós helyezési prémiumot, míg az újpestiek és a fehérváriak a szövetségtől kapják meg az ezüst és bronzéremért járó 25, illetve 15 millió forintot.

Dányi és az Újpest FC csütörtökön kíván reagálni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik