Élet-Stílus

NBA: Chicagóban nyert a Houston

Hullámzó teljesítményt nyújtott Tracy McGrady a Houston–Chicago összecsapáson, de a második félidőben mutatott produkciójával a Rockets végül hozta a kötelezőt. A Clippers idegenben verte a Hornetset, a Denver pedig hazai pályán bizonyult jobbnak a Milwaukeenál.

Mindössze három mérkőzésre került sor az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság legutóbbi játéknapján. A legizgalmasabb összecsapást Chicagóban játszották, ahol a Bulls a lábtörést szenvedett Jao Ming nélkül felálló Houstont fogadta. A kínai center hiánya érdekes módon nem mutatkozott meg az utóbbi napokban az együttesen, és keddre virradóra is nyerni tudott az esélyesebb csapat a 31 pontos Tracy McGrady vezérletével.

A remek szereplés elsősorban McGradynek köszönhető, aki az elmúlt hat találkozót figyelembe véve ötödször jutott 30 pontos határ fölé. Az első félidőben még pocsékul célzott, 10 dobásából mindössze háromszor volt eredményes, de a második játékrészben már 25 ponttal terhelte meg a házigazdák kosarát.

A Rockets kulcsemberének az első két negyedben mutatott csapnivaló produkciója rányomta a bélyegét a mérkőzésre, és a szünetre 10 pontos előnybe került a házigazda együttes. A meccs második felében aztán szépen lassan felzárkózott a Houston, és 1:19 perccel a vége előtt már 77-77 volt az állás. Ezt követően azonban már csak a vendégek szereztek pontot, és végül hat ponttal nyertek.

A Bullsnál Ben Gordon volt a legeredményesebb 24 pontjával, Luol Deng viszont nem tudta megismételni a Detroit legyőzése során mutatott produkcióját (30 pont).

A Denver hetek óta nélkülözni kénytelen két kulcsemberét, miután azok összeverekedtek a Knicks játékosaival decemberben. Carmelo Anthony és J. R. Smitht is jó időre eltiltották, ráadásul keddre virradóra a frissen igazolt szupersztár, Allen Iverson is csak egy kisebb sérüléssel vállalta a játékot a Milwaukee ellen. A Bucks sem legerősebb összeállításában lépett pályára, hiszen Michael Redd, a csapat legjobbja kosarasa kihagyta a mérkőzést.

A Nuggets az egész mérkőzést uralta, csak a döntetlenre végződő harmadik negyedet nem sikerült megnyerniük. A félidőben már 11 ponttal vezetett a házigazda, és végül simán 12 pontos előnnyel – öt sorozatban elveszített meccs után – sikerült nyernie.

NBA, alapszakasz, 67. játéknap:
New Orleans Hornets-Los Angeles Clippers 90-100
Chicago Bulls-Houston Rockets 77-84
Denver Nuggets-Milwaukee Bucks 104-92

Ajánlott videó

Olvasói sztorik