Élet-Stílus

Talmácsi versenyautóra vált

A hétvégén Talmácsi Gábor újra versenyezni fog. A magyar pilóta azonban nem egy motorral indul, hanem a Dubai 24 órás autóversenyen vesz részt.

A Moto GP 125 köbcentis géposztályában versenyző Talmácsi Gábor a hétvégén Dubaiba utazik, ahol egy versenyen vesz részt. Motor helyett ezúttal azonban egy négykerekűvel fog száguldozni. Talmácsi egy magyar csapat tagjaként vesz részt a 24 órás viadalon, ahol a pilóták kétóránként váltják egymást.

Az autó, amivel indulnak, a Brokernet Silver Sting, az első olyan hazai gyártású versenyautó, melynek megtervezése és kivitelezése teljes egészében Magyarországon, hazai szakemberek munkájával történt. Az autóban egy 437 lóerős Porsche 911 motor dolgozik. A mindössze 1100 kilogrammos autót a 3,6 literes boxermotor mindössze 3,8 másodperc alatt repíti 100 km/óráig.

Bódis Kálmán irányítása alatt készült az autó, és az ő meghívására vesz részt Talmácsi a rendezvényen. A magyar színeket két csapat képviseli a dubai viadalon. Az 1. számú csapat tagjai: Bódis Kálmán, Barta Attila, Rácz István és Talmácsi Gábor, a 2. számú csapat tagjai: Bódis Kálmán, Rátkai Ferenc, Ács Zoltán.

Nem első alkalommal versenyez autóval a magyar fiú, hiszen korábban a Clio Kupában és a Porsche Szuperkupán is kipróbálhatta magát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik