Élet-Stílus

NHL: ismét hibátlan maradt Brodeur

Martin Brodeur, a New Jersey Devils kapusa a szezonban hetedik alkalommal őrizte meg kapuját a góltól, így csapata biztosan győzött a Montreal otthonában. Az Anaheim rangadót nyert a Detroit ellen.

Sorozatban négy mérkőzésen szenvedett vereséget a ligaelső Anaheim Ducks együttese az észak-amerikai profi jégkorong ligában, szombaton ráadásul szezonbeli legcsúfosabb pofonjukba szaladtak bele hazai pályán a Columbus ellen. A Ducks már három góllal is vezetett, de az utolsó harmadban a Blue Jackets négyszer is bevette a kapujukat.

Hétfőre virradóra ismét nyert az Anaheim a Detroit ellen. A gólnélküli első 20 perc után Travis Moen juttatta előnyhöz a házigazdát, amit percekkel később Mikael Samuelsson emberfórban még egalizált. A Ducks ebben a játékrészben az újonc Bjorn Melin illetve Ryan Getzlaf révén ismét előnybe került, és Holmström már csak szépíteni tudott. A végeredményt az utolsó másodpercekben Rob Niedermayer állította be egy üres kapus góllal.

Az Anaheim kapuját a sérülés miatt hiányzó Jean-Sebastien Giguere helyett sorozatban harmadszor Ilya Bryzgalov védte. Nem is akárhogyan, hiszen a Red Wings támadói nem fukarkodtak a lövésekkel, de a csak kétszer jártak túl a portás eszén, aki 33-szor hárított.

Martin Brodeur pályafutása során 87. alkalommal nem kapott gólt az NHL-ben, ebben a szezonban a hetedik “shutoutnál” tart a tapasztalt hálóőr, és ezzel ligaelső. A Montrealnak esélye sem volt az Ördögök ellen, akiknél a kapus mellett Brian Gionta villogott. A jobbszélső az első negyedben volt először eredményes, majd a harmadik játékrészben szerzett találatával végleg eldöntötte a mérkőzést.

NHL, alapszakasz, 93. játéknap:
Ottawa Senators-Philadelphia Flyers 6-1
Montreal Canadiens-New Jersey Devils 0-3
Chicago Blackhawks-Phoenix Coyotes 2-4
Pittsburgh Penguins-Tampa Bay Lightning 2-3 *
Anaheim Ducks-Detroit Red Wings 4-2
Vancouver Canucks-Florida Panthers 4-3 *
*szétlövésben

Ajánlott videó

Olvasói sztorik