Élet-Stílus

NFL: búcsúzott a Giants

Vasárnap este újabb két mérkőzéssel folytatódott a profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) rájátszása. Tom Brady vezérletével a New England magabiztosan verte a Jets-t, és a másik New York-i alakulat, a Giants is búcsúzni kényszerült, miután vereséget szenvedett Philadelphiában.

A jobb alapszakaszbeli mutatója miatt hazai pályán játszó New England hamar dűlőre akarta vinni a dolgot a rájátszásba az utolsó pillanatba bejutó New York Jets ellen, és már három perc után Corey Dillon touchdownjával vezetést szerzett (7-0). A mérkőzést megelőzően jóval esélytelenebbnek tartott Jets egy mezőnygóllal férkőzött közelebb riválisához, majd a második negyedben a hazai közönség nagy rémületére át is vette a vezetést (7-10).

Ekkor azonban rákapcsolt Tom Brady, a Patriots irányítója. Rögtön az ellentámadásból egyenlített a vendéglátó csapat, majd Brady passzolt Daniel Grahamhez, és a szünetben már hétpontos hazai vezetést ünnepelhettek a szurkolók (17-10). Az irányító ismét megmutatta, hogy a fontos meccseken lehet rá számítani: összesen 212 yardot passzolt, és 34 passzából 22 emberhez ment. A Jetsnél Chad Pennington ugyan több yardot dobott, de a passzai sokkal pontatlanabbak voltak (40-ből 23).

A mérkőzés második felében már egyértelműen a Patriots dominált, és végül teljesen megérdemelt győzelmet aratott az idény egyik meglepetéscsapata ellen.

Nem sokan számítottak arra, hogy a New York-i gárda eljuthat új edzőjével, Eric Manginivel a rájátszásba. A csapat azonban az utolsó alapszakaszbeli meccseit hozva végül beverekedte magát a playoffba. Az első körben aztán Mangini azonnal összetalálkozott tanítómesterével, Bill Belichickkel, akivel éveken keresztül dolgozott együtt a Patriots-nál. A trénerduó az elmúlt években három Super Bowlt nyert a New Englanddel.

A második vasárnapi meccsen a Giants is elbúcsúzott a további küzdelmektől, miután kiélezett mérkőzésen egy mezőnygóllal kikapott a Philadelphia Eagles-től. A rendes játékidő lejárta után, 20-20-as állásnál az Eagles egy időntúli mezőnygóllal bebiztosította a helyét a következő körben.

Az Óriások futó játékosa, Tiki Barber a vereség után bejelentette visszavonulását. A 31 éves kitűnőség utolsó találkozóján a kudarc ellenére méltóképpen köszönt el rajongóitól, ugyanis 137 yardot futott és két elkapásból további 15 yardot szerzett együttesének.

Barber tízéves pályafutása során összesen 17 494 yardot tett meg, ebből 10 686-ot futott, 68 touchdownt ért el, ami rekord a Giants történetében. A Super Bowlt azonban egyszer sem sikerült megnyernie, ugyanis csapata a 2001-es döntőben kikapott a Baltimore Ravenstől.

NFL, rájátszás
New England Patriots-New York Jets 37-16
Philadelphie Eagles-New York Giants 23-20

A következő kör párosítása
AFC:
Baltimore Ravens-Indianapolis Colts (január 13.)
San Diego Chargers-New England Patriots (január 14.)

NFC:
Chicago Bears-Seattle Seahawks (január 14.)
New Orleans Saints-Philadelphia Eagles (január 13.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik