Élet-Stílus

NBA: véget ért a Dallas nagy sorozata

Az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) legutóbbi játéknapján véget ért a Dallas hosszú diadalmenete, miközben Dwyane Wade-del kiegészült Miami öt vesztes mérkőzés után újra nyerni tudott.

Az otthonában fellépő Lakers vetett véget a ligaelső Dallas 13 mérkőzéses győzelmi sorozatának. A hazaiak játékosa, a 23 esztendős Szasa Vujacic tengerentúli profi pályafutása legjobb produkciójával rukkolt elő, karriercsúcsot jelentő 16 pontot szórt, nem mellékesen: a szlovén kosaras szerezte azt a triplát 28.5 másodperccel a vége előtt, amellyel a Lakers a maga javára fordította az összecsapást.


Kobe Bryant 26, míg Luke Walton 21 egységgel járult hozzá a bravúros győzelemhez, átellenben pedig a 29 pontig jutó Dirk Nowitzki volt a legtermékenyebb. “Természetesen elégedett vagyok magammal. Nem kezdtem jól a szezont, de most bebizonyítottam az edzőmnek, hogy bízhat bennem” – magyarázta az est hőse, Vujacic, akit Bryant is megdicsért. “Pazarul játszott, és ennek nagyon örülök” – így a sorozatban negyedszer nyerő kaliforniai gárda vezére.

A csuklósérülése miatt négy meccset kihagyó Dwyane Wade a legutóbbi játéknapon újra csatasorba állt a Miamiban, és 33 pontjával oroszlánrészt vállalt csapata portlandi győzelmében, mellyel a címvédő lezárta ötmérkőzéses vesszőfutását. A Kevin Garnett (26 pont) vezette Minnesota negyedik találkozóját nyerte meg zsinórban, ezúttal a Houstont verte hosszabbítás után, míg a Phoenix Golden State elleni sikere immáron a hatodik volt a sorban. Három elveszített mérkőzés után ünnepelhetett újra a San Antonio csapata, miután a 34 pontos Manu Ginobili főszereplésével 110-96-ra nyert Memphisben.

NBA, alapszakasz, 67. játéknap:
Orlando Magic-Boston Celtics 87-79
Toronto Raptors-Washington Wizards 116-111
Minnesota Timberwolves-Houston Rockets 103-99 – h.u.
Memphis Grizzlies-San Antonio Spurs 96-110
Phoenix Suns-Golden State Warriors 128-105
Portland TrailBlazers-Miami Heat 90-93
Los Angeles Lakers-Dallas Mavericks 101-98

Ajánlott videó

Olvasói sztorik