Élet-Stílus

Pontokat hullajtott a Real és a Barca

A címvédő FC Barcelona döntetlent játszott a Getafe otthonában, és így maradt a második helyen a tabellán. A Real nem tudott közelebb férkőzni a listavezető Sevillához, miután sima vereséget szenvedett a szebb napokat látott Deportivo La Corunától

A fővárosiak a mérkőzést megelőzően utoljára az 1991/92-es szezonban tudtak nyerni a Riazor Stadionban, és ez sorozat nem szakadt meg vasárnap este sem. Pedig a botló riválisokon előnyéből faraghatott volna a tabella harmadik helyezettje, ahol bemutatkozott a nemrég leigazolt Fernando Gago.

A Maradona által a világ egyik legjobbjának tartott fiatal argentin középpályás sem tudta azonban megakadályozni a csúfos vereséget, de szinte a teljes királyi gárda csődöt mondott. A Barca sem játszott sokkal jobban, mentségükre persze elmondható, hogy Ronaldinho és Deco eltiltás miatt nem léphetett pályára.

Meg is látszott a BL-címvédőjén a kulcsjátékosok hiánya, hiszen a mérkőzés végén Frank Rijkaardék örülhettek jobban az egy pontnak. A Getafe végig egyenrangú partnere volt a katalánoknak, és ha a helyzeteik befejezésénél pontosabbak, akkor simán nyerniük kellett volna a meccset. Így azonban Xavi egy csodálatos szabadrúgással egalizálta Guiza találatát.

A Barca remek lehetőséget szalasztott el arra, hogy ismét átvegye a vezetést a tabellán, miután a Sevilla már szombat este egy bunyóval tarkított mérkőzésen (videó) kikapott a Real Zaragozától.

Visszatérve a Realra. A Fabio Capello által dirigált madridiak borzasztó gyenge napot fogtak ki, és már a 10. percben a saját kapujából kotorhatta ki a labdát Iker Casillas Capdevila találata után. A Depor végig nyomás alatt tartotta a bizonytalan Real-védelmet, és sorban alakította ki a veszélyesebbnél veszélyesebb helyzeteket a vendégcsapat tizenhatosánál.

Gago csalódást okozott, az olasz tréner a második félidő elején le is cserélte, nem sokkal a második Depor-gólt követően. Az 56. percben Hidalgo növelte a hazaiak előnyét, amely a hátralévő időben egy pillanatra sem forgott veszélyben.

Primera División, 17. forduló
Getafe-FC Barcelona 1-1 (0-0)
Gól:
Guiza (54.), illetve Xavi (70.)
Piros lap: Alexis (90., Getafe)

Levante-Racing Santander 2-0 (0-0)
Gól:
Camacho (63.), Kapo (77.)

Espanyol-Recreativo Huelva 0-1 (0-0)
Gól:
Munoz (56.)

Real Mallorca-Athletic Bilbao 1-3 (0-1)
Gól:
Exposito (82., öngól), illetve Urzaiz (30., 55.), Etxebarria (84.)

Real Betis-Celta Vigo 1-0 (0-0)
Gól:
Sobis (60.)
Piros lap: Perez (68. Celta Vigo)

Deportivo La Coruna-Real Madrid 2-0 (1-0)
Gól:
Capdevilla (10.), Hidalgo (56.)

Szombaton játszották:
Real Zaragoza-Sevilla 2-1
Atlético Madrid-Gimnastic 0-0
Real Sociedad-Osasuna 2-1

Később: Villarreal-Valencia 21 ó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik