Élet-Stílus

A “Nigériai Rémálom” vár Maszkajevre

Samuel Peter nagyarányú pontozásos sikert aratott vasárnap hajnalban James Toney felett, így hamarosan a WBC világbajnok Oleg Maszkajev ellen szállhat ringbe.

Másodjára csaphatott össze egymással a kategória két kiválósága, miután tavaly szeptemberben vitatható pontozásos sikerrel győzött a “Nigériai Rémálomnak” becézett Peter.

A találkozó remekül kezdődött az afrikai versenyző számára, aki több alkalommal is komolyabban eltalálta a veterán Toneyt. A második menet eseményei aztán tovább fokozták az izgalmakat, miután nem túl veszélyes balegyenestől padlót fogott az amerikai, akinek ez volt hihetetlen hosszú pályafutásának második padlózása. A visszajátszásból látszott ugyan, hogy Toney csak rossz egyensúlyi helyzete miatt esett el, de nem volt vita, hogy az adott körülmények között számolni kellett rá.

A harmadik felvonás fordulatot hozott, ugyanis James Toney ismét régi önmagát idézte, gyors beugrásaival, több alkalommal is villámgyors találatokkal (jobbhorgok) csillapította fiatal ellenfelét. A mérkőzés ezután azonban ismét Peter akarata szerint folytatódott, aki rendre hátrálásra késztette Toneyt, és nem egy alkalommal komolyan meg is rendítette. Az amerikai képtelen volt ellenfele ütéseit blokkolni, aki nem csupán puszta erejével, de taktikus és képzett bunyójával egyaránt kiemelkedő teljesítményt nyújtott.

Peter a találkozó második felére több alkalommal még technikai elemekben is felülkerekedett nagy nevű riválisán, és érett bunyóval, gyakorlatilag leradírozva Toneyt, 119-108, 118-110, 118-110-es arányú, egyhangú pontozással szerezte meg a nehézsúly WBC bajnokának kihívói státuszát.

Samuel Peter (28-1-0) így a világbajnoki cím megszerzéséért legközelebb Oleg Maszkajev ellen száll ringbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik