Élet-Stílus

NHL: újabb Rangers-siker (videó)

A New York Rangers nagy csatában nyert a Montreal Canadiens otthonában, ezzel sorozatban negyedik sikerét aratta az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL). Az Atlanta péntek után másodszor kapott ki a hosszabbításban.

A legutóbbi öt meccséből négyet elveszített az Atlanta Thrashers együttese, amely azonban még így is a Buffalo mögött a második legeredményesebb keleti gárda az NHL-ben. Ilja Kovalcsukék előző este a Phoenixtől szenvedtek vereséget a ráadásban, és vasárnapra virradóra a Washington ellen történt meg ugyanez.

Nyolc másodperccel a hosszabbítás vége előtt ütötte be a győztes gólt Alexander Semin, akinek ez volt a második találata a Thrashers elleni mérkőzésen. A vezetést az első harmadban Kovalcsuk góljával az Atlanta szerezte meg, de a második játékrészben Semin egyenlített. Még a második harmadban ismét magához ragadta a vezetést a vendégcsapat Metropolit lövésével, amit Ovecskin csak az utolsó harmadban egalizált emberfórban.

A Canadiens-Rangers találkozón is egy gól döntött, ám a fővárosban a vendégek örülhettek. Matt Cullen szerezte a győztes gólt a Montreal ellen, amely megfázás miatt két kulcsjátékosát (Saku Koivu és Guillaume Latendresse) is nélkülözte.

“Nemrég nálunk is sok volt a sérült, és sorozatban hét meccset buktunk el, de ennek ellenére senki sem sajnált minket. Most a Montreal volt hasonló helyzetben. Együttérzünk velük, de természetesen meg akartuk nyerni a mérkőzést.” – nyilatkozta Brendan Shanahan, a New York veterán klasszisa.

NHL, alapszakasz
Boston Bruins-Philadelphia Flyers 4-3
Ottawa Senators-New Jersey Devils 2-3
Montreal Canadiens-New York Rangers 3-4
Toronto Maple Leafs-Buffalo Sabres 3-4
Washington Capitals-Atlanta Thrashers 3-2 h.u.
Carolina Hurricanes-New York Islanders 4-2
Nashville Predators-St. Louis Blues 3-2
Minnesota Wild-Colorado Avalanche 1-2*
Calgary Flames-Dallas Stars 4-2
Los Angeles Kings-Detroit Red Wings 4-2
San Jose Sharks-Columbus Blue Jackets 5-2
*szétlövéssel

Ajánlott videó

Olvasói sztorik