Élet-Stílus

NBA: öt nap, négy Cavs-győzelem (videó)

A LeBron James vezette Cleveland Cavaliers öt ponttal verte New Jersey Nets-t és ezzel története egyik legsikeresebb hetét zárta. Keleti rangadót nyert a Chicago, a Utah pedig idegenben verte Iversonékat.

A Cleveland nem is akármilyen csapatokat vert meg az elmúlt napokban: San Antoniót, Bostont, Milwaukee-t és vasárnapra virradóra a New Jersey-t múlta felül öt ponttal. Kell is az önbizalom az együttesnek, hiszen a Nets legyőzése után kéthetes túrára indul a Cavaliers, amelynek során hét meccset játszanak majd idegenben. Tavaly is volt egy hasonló kirándulása a Clevelandnek, és akkor hétből hat találkozót elveszítettek. “Szeretnénk mindenképpen elkerülni, hogy ez még egyszer előfordulhasson.” – nyilatkozta LeBron James.

Meglepő módon nem a fiatal klasszis volt a hazaiak legjobbja: magához képest “gyengén” játszott, mindössze 19 pontig jutott, de emellett leszedett még 14 lepattanót. Larry Hughes és Drew Gooden egyaránt 21 egységet termelt. A másik oldalon Vince Carter és Mikki Moore volt a legeredményesebb 18 ponttal.

A Nets a mérkőzés nagy részében csak futott az eredmény után, de 17 másodperccel a dudaszó előtt, Jefferson triplájával feljött két pontra. A másik palánknál csak az egyik büntetőjét értékesítette Gooden, de Carter hármasa célt tévesztett, és ezzel el is dőlt a mérkőzés.

Először lépett pályára a Chicago mezében volt csapata ellen Ben Wallace, és komoly szerepet vállalt magára a Detroit Pistons legyűrésében. A liga egyik legjobb védőjátékosa 12 ponttal, 14 lepattanóval és szezoncsúcsot jelentő hat blokkal keserítette meg volt társai életét. A magabiztos győzelem azonban elsősorban a 30 pontos Luol Dengnek köszönhető.

NBA, alapszakasz
Atlanta Hawks-Los Angeles Clippers 86-74
Cleveland Cavaliers-New Jersey Nets 96-91
New Orleans Hornets-Indiana Pacers 93-100
Chicago Bulls-Detroit Pistons 106-89
Denver Nuggets-Utah Jazz 84-96
Sacramento Kings-Portland TrailBlazers 105-110
Golden State Warriors-Seattle SuperSonics 108-104

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik