Élet-Stílus

Idegenbeli sikerek az EHF Kupában

A Dunaferr Rosztovban, a Debrecen pedig Zilahban győzött a női kézilabda EHF Kupában, a 16 közé jutásért rendezett első mérkőzésen, így mindkét csapat nyugodtan várhatja az egy hét múlva sorra kerülő visszavágót.

Bátran kezdtek a dunaújvárosiak (0-2) Oroszországban, majd Mörtel góljaival 15 percet követően már 8-4-re vezettek. Nagyon jól zárt a magyarok védelme, s csak akkor csökkent egy kicsit a különbség, amikor a vendégek támadásban bizonytalankodtak. A szünet előtt megint a Dunaferr remekelt.

A fordulást követően agresszívebbé vált a Rosztov, és megkezdte a felzárkózást. Azonban a vendégek időben kapcsoltak, és gyors akciókkal visszaállították a korábbi különbséget. A Don nem igazolta félelmetes hírét, otthoni környezetben sem tudott hatékonyan támadni, s bár jól hajrázott, nem tudta legyőzni a Dunaújvárost.

A Debrecen is nyert idegenben, sőt már a visszavágó miatt sem kell különösebben izgulnia. A magyar együttes elsősorban Orbán találataival biztosan őrizte korán megszerzett 2-4 gólos előnyét. Akkor sem lett szorosabb az állás, amikor egymás után állították ki a vendégjátékosokat. A szünet előtt aztán ritmust váltott a DVSC, és így még nőtt is a különbség.

A második félidő elején is villámrajtot vett a magyar együttes, tetemes előnyre tett szert, 12-20-nál időt kért a gólínségben szenvedő hazaiak edzője. Ez sem sokat segített, hamarosan kétszámjegyű lett a különbség (12-22). A Zilah közel tíz perc szünet után volt eredményes. Később ugyan közelebb férkőzött a vendéglátó, de esélye sem volt a tisztes eredmény elérésére, a végén tízgólos lett a debreceni siker.

Megnyugtató, kilencgólos előnyt szerzett a Kiskunhalas a vendég szlovén Zalec ellen a harmadik magyar érdekeltségű mérkőzésen. Mindhárom visszavágót jövő vasárnap 18 órakor rendezik.

EHF Kupa, a 16 közé jutásért, 1. mérkőzések:
Rosztov Don (orosz) – Dunaferr 24-26 (10-15)
Zalau (román)-Debrecen 21-31 (12-16)
Kiskunhalas-Zalec (szlovén) 36-27 (16-12)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik