Élet-Stílus

Nagy csatában nyert a Ferencváros

Az FTC nagy csatában 31-28-ra nyert a vendég macedón Kometal Szkopje ellen a női kézilabda BL csoportkörének nyitófordulójában.

Bátran kezdett az FTC, és agresszív támadásainak köszönhetően elhúzott 6-2-re, amire időkéréssel válaszolt a macedón gárda vezetőedzője. Ezt követően állandósult a különbség. A 20. percben a vendégek török légiósa, Özel a levegőben meglökte Mravikovát, és ezért azonnal piros lapot kapott. A szünet előtti hajrá a macedón együttesnek sikerült jobban – még a dudaszó pillanatában is dobtak gólt félpályán túlról -, és újra szoros lett a csata.

A folytatásra rendezte sorait a Ferencváros, és magabiztosan őrizte 3-4 gólos előnyét. A vendégek csak akkor tudták kicsit szorossá tenni a mérkőzést, amikor emberelőnyben játszottak, azonban lélektanilag fontos pillanatokban mindig a hazaiak voltak eredményesek. A végjátékban egyetlen gól volt már csak a különbség, amikor Pastrovics ziccert fogott, majd újabb Fradi-találat esett, így Németh András csapata megszerezte első győzelmét.

Az FTC a következő fordulóban az osztrák Hypo Niederösterreich otthonában lép pályára. A csoport negyedik tagja a dán Slagelse. A Győr vasárnap kezdi meg szereplését a BL-ben, a magyar bajnok a montenegrói Buducnost Podgorica szerepel majd.

BL, D-csoport, 1. forduló:
FTC-Kometal Szkopje (macedón) 31-28 (14-12)

KEK, a 16 között, 1. mérkőzés:
Cornexi-Oltchim Valcea (román) 25-25 (14-15)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik