Élet-Stílus

NHL: kitömték a Bostont és Detroitot

A Boston Bruins és a Detroit Red Wings együttese csúnyán leszerepelt az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) legutóbbi játéknapján. A nevezettek összesen 19 gólt kaptak.

A Boston három nap alatt másodszor kapott ki a Toronto együttesétől: január első napján öt gólt, most pedig tizet kapott a kanadai csapattól. A “bocsok” – igencsak gyengécske – védőit jellemzi, hogy a legutóbbi öt mérkőzésükön 28 alkalommal mattolták őket az éppen aktuális ellenfelek. Péntekre virradóra Alexander Steen háromszor, Bates Battaglia és Matthew Stajan kétszer-kétszer, Johnny Pohl, Kris Newbury, valamint Chad Kilger pedig egy-egy alkalommal ünnepelt gólt a Boston ellen. “Nagyon nehéz ilyenkor megszólalni. Lélekben korán feladtuk a küzdelmet, szellemileg és érzelmileg valahogy nem tudtunk igazán ráhangoldni erre a mérkőzésre” – magyarázta a bizonyítványt a Toronto elleni “méretes zakót” követően Brad Stuart, a bostoniak hátvédje.

A Detroit együttesének is van miért pironkodnia, ugyanis kilenc gólt kapott a San Jose jegén. Szegény Dominik Haseknek nyolcszor kellett maga mögé nyúlnia, a cseréje, Chris Osgood viszont megúszta egy kapott góllal. A “cápák” részéről még az a Josh Gorges is feliratkozott az eredményjelzőre, aki az ezt megelőző 78 mérkőzésén egyetlen alkalommal sem tudott a kapuba találni, a San Jose pedig hat emberelőnyős góljával új klubcsúcsot állított fel.

Edmontonban és Calgaryban a fentieknél lényegesen szorosabb mérkőzéseket játszottak. A tavalyi nagydöntős Oilers hosszabbítás után kapott ki a Dallastól, míg a Flames a szétlövésben verte a Floridát. Ez utóbbi diadal vezéráldozattal járt: a második harmadban Jarome Iginla, a Calgary ásza könnyebb sérülést szenvedett, de már nem tudott visszaállni, miután összeverekedett Bryan Allennel.

NHL, alapszakasz, 90. játéknap:
Boston Bruins-Toronto Maple Leafs 2-10
New York Rangers-Philadelphia Flyers 3-2
Washington Capitals-Montreal Canadiens 5-1
Carolina Hurricanes-Phoenix Coyotes 0-2
New Jersey Devils-New York Islanders 4-3
St. Louis Blues-Chicago Blackhawks 2-0
Minnesota Wild-Tampa Bay Lightning 2-3
Calgary Flames-Florida Panthers 5-4 – h.u.
Edmonton Oilers-Dallas Stars 5-6 – szétlövés
San Jose Sharks-Detroit Red Wings 9-4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik