Élet-Stílus

Nem sokan mernek kiállni Erdeivel

Az Universum Box-Promotion tulajdonosa és egyben Erdei Zsolt promótere nyilatkozott a Profibox-nak Madár következő, Danny Santiago elleni címvédő meccséről, és a tervezett címegyesítésről.

Klaus-Peter Kohlt egyébként sem egyszerű elérni, a napokban ráadásul szabadságon van, ahonnan nem sokkal Madár meccse előtt fog visszatérni. Több napos egyeztető munkát követően végül sikerült megszólaltatni a promótert.

Múlt héten hivatalosan bejelentették, hogy Erdei Zsolt január 27-én Düsseldorfban az amerikai Danny Santiago ellen bokszol. Miért pont Santiagora esett a választás?
– A választásunk többek között azért esett Santiagora, mert a WBO ranglistáján az első tizenöt között szerepel, s a rekordjával (29-2-1) jó névnek számít Erdei Zsolt mostani szabadon választott címvédésére. Természetesen több ellenféllel is tárgyaltunk előzetesen.

Korábban megjelentek olyan hírek, hogy Erdei a trónját az egykori világbajnok, Julio Gonzelez ellen teheti kockára, azonban végül mégsem került erre sor. Valóban tervezték ezt a mérkőzést?
– Valóban gondoltunk rá és terveztük ennek a mérkőzésnek az újbóli megszervezését, azonban Gonzalez nem akart januárban bokszolni, így kénytelenek voltunk új ellenfelet keresni.

A hírek szerint az Universum Box-Promotion eredetileg egy címegyesítő mérkőzést tervezett Zsolt számára. Miért nem valósult meg ez végül?
– Egy címegyesítő mérkőzés megszervezés mindig célunk, gondolunk rá és továbbra is tervezzük ennek a megszervezését, azonban itt már több érdeknek is kell találkoznia. Ezzel a témával ismét csak a Santiago elleni mérkőzés után fogunk foglalkozni.

Lát arra esélyt, hogy Erdei a jövőben a Stipe Drews vs Silvio Branco WBA világbajnoki döntő győztese ellen egy címegyesítő mérkőzést vívjon?
– Először mindenképpen meg kell még rendeznünk ezt Drews vs Branco világbajnoki címmérkőzést, s majd csak ezt követően tudunk egy ilyen mérkőzésen gondolkodni. Természetesen nem szabad megfeledkeznünk róla, hogy más címvédők is vannak még ebben a súlycsoportban, akikkel Zsolt bokszolhatna.

Magyarországon többször beszédtéma, hogy az Universum nehezen tud ellenfelet találni Madár számára. Mennyire ért Ön ezzel egyet?
– Erdei Zsoltnak a világon jó hírneve van és nem sok bokszoló akad, akik még ki akarna állni ellene. Ez valóban így van, ezért nehéz neki igazán ellenfelet találni.

Mik az Universum Box-Promotion jövőbeli tervei Erdeivel?
– Zsolt a következő mérkőzésein az Universum Box-Promotion cégtáblájaként fog tovább haladni a pályafutásában, s reményeink szerint Németországban és Európában még népszerűbb lesz. Ő a saját súlycsoportján, a félnehézsúlyon keresztül a világ kiemelkedő és legjobb bokszolói közé tartozik!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik