Élet-Stílus

NBA: menetel a Dallas (videó)

A ligaelső Dallas Mavericks sorozatban 12. győzelmét szerezte meg az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján. A Lakers hosszabbításban gyűrte le a Sacramentót, Kobe Bryant 42 ponttal segítette csapatát.

Az első 16 percben egyszer sem talált a gyűrűbe a Los Angeles sztárja, de a döntetlenre végződő rendes játékidő után kulcsszerepe volt a győzelem kiharcolásában. A Lakers a harmadik negyedben már 21 ponttal is vezetett, de a Kings Mike Bibby (38) vezérletével visszakapaszkodott, és nem sokkal a rendes játékidő vége előtt már náluk volt az előny.

Az utolsó másodpercekben a Los Angeles támadhatott, és a sacramentói védők arra számítottak, hogy Kobe vállalja el a sorsdöntő dobást, de a klasszis ehelyett a szabadon álló társához, Smush Parkerhez passzolt, aki kiegyenlítette a meccset. A ráadásban Kobe fontos kosaraival nyerte meg végül a mérkőzést a Los Angeles-i gárda.

A Dallas folytatva a 12 meccse tartó győzelmi szériáját nagy küzdelemben győzte le hazai pályán az Indiana Pacers-t. A texasi együttesnél kivételesen nem a Dirk Nowitzki, hanem Devon Harris volt a nyerőember: 24 pontjából 13-at az utolsó negyedben dobott, remekül helyettesítve a csapat másik kulcsemberét, a botrányosan célzó Jason Terry-t. Az irányító mezőnyből egyszer sem talált be, és összesen egy ponttal fejezte be a meccset, ami 15-el kevesebb mint a szezonbeli átlaga.

“Ebben a szezonban ez az erősségünk: ha valamelyikünknek nem megy a játék, akkor más ugrik be helyette.” – nyilatkozta a találkozót követően Harris, aki az utolsó negyedben elsősorban a büntetővonalról volt eredményes. Dirk Nowitzki ezúttal csak 20 pontig jutott, a dallasiak legeredményesebb játékosa Josh Howard volt 25-el. A másik oldalon nem sokkal maradt el mögötte a 24 pontos Al Harrington.

A 63. játéknap harmadik összecsapásán fölényes győzelmet aratott a Chauncey Billups-ot nélkülöző Detroit Pistons a Hornets vendégeként.

NBA, alapszakasz, 63. játéknap:
New Orleans Hornets-Detroit Pistons 68-92
Dallas Mavericks-Indiana Pacers 100-91
Sacramento Kings-Los Angeles Lakers 128-132 – h.u.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik