Élet-Stílus

Figo marad az Internél

Az elmúlt napokban elterjedt az a hír, hogy a portugál klasszis Szaúd-Arábiában folytatja a pályafutását. A hírt a napokban Luis Figo jelenlegi egyesülete, az olasz Internazionale cáfolta, és végül a szaúdi klub is elismerte, hogy nem sikerült megállapodniuk a sztárral.

Az al-Ittihad egyik illetékese bejelentette, hogy megszakadtak a tárgyalások Figóval, mert a középpályás 6 millió eurót szeretett volna kapni az idei szezon végeztével. Mariam Abu Khadour ugyanakkor közölte, hogy még nem tettek le a sztár leigazolásáról.

A megbeszélések azután maradtak félbe, hogy Figo közölte, júniusig szeretné megkapni a 9 millió eurós gázsijának 70 százalékát. „A klub ezt nem tudta elfogadni, úgyhogy elakadtak a tárgyalások” – mondta Khadour.

A 2004-ben és 2005-ben is ázsiai Bajnokok Ligája-nyertes szaúdi egyesület december végén jelentette be, hogy náluk folytatja a portugál. Ezt az információt nem sokkal később az Internazionale cáfolta, majd az ázsiai klub vezetői is elismerték „vereségüket” az ügyben.

A klasszis játékos elégedetlen jelenlegi helyzetével, Roberto Mancini legtöbbször csak csereként számít rá a milánói csapatban, amely ráadásul csak most télen „láthat pénzt” Figo után, hiszen nyáron lejár a szerződése, azaz ingyen igazolhatóvá válik. 2001-ben az Év Játékosának választott Figo az Inter előtt megfordult a Sporting Lisbon, Barcelona és a Real Madrid csapatában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik