Élet-Stílus

Boa Morte klubot váltott

Luis Boa Morte, a Fulham portugál támadója a West Ham Unitedben foytatja a pályafutását. Az átigazolás összegéről nem érkezett hír.

A transzfer árát titkolják a felek, ugyanakkor a BBC interntes kiadásának szerkesztői tudni vélik, hogy a portugál csatárért – aki az új menedzser, Alan Curbishley első igazolása – ötmillió font körüli összeget fizet majd ki a West Ham United.

A Fulham szakvezetője, Chris Coleman egyébként nem akart megvállni a csapatkapitányától, ám mégis útjára engedte, azzal a körítéssel, hogy olyan játékosra nincsen szüksége, aki nem akar a Fulhamben játszani, máshová húzza a szíve.

Boa Morte, akit Newcastle-ben és Benficánál is szívesen láttak volna, a Sporting Lisbonnál kezdte a profi pályafutását, majd 19 évesen, 1997 nyarán az Arsenalba igazolt. Az “ágyúsoknál” két év alatt mindössze 40 mérkőzésen kapott lehetőséget a 1.5 millió fontért szerződtetett támadó, a londoni klub nem is ragaszkodott hozzá, és mintegy félmillió fontért tovább adta a Southamptonnak.

Boa Morte 2000-ben került a Fulhamhez, eleinte kölcsönben játszott a Craven Cottage-en, majd 1.7 millió font fejében végleg a klub szolgálatába állt. A most 29 éves csatár 248 mérkőzésen 54 gólt szerzett a Fulhamben, amely az AS Romától érkező Vincenzo Montella személyében már meg is találta az utódját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik