Élet-Stílus

NHL: Heatley-show Ottawában

Dany Heatley egy harmad alatt háromszor is betalált a Buffalo kapujába, főszereplésével az Ottawa magabiztosan verte a keleti első Sabrest az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL).

Az olimpiai bajnok Heatley, aki az előző öt mérkőzésén egyszer sem tudott a kapuba találni, pályafutása során hatodszor ért el mesterhármast, miután a Buffalo Sabres elleni ütközet második harmadában háromszor is túljárt Ryan Miller eszén, slusszpoénként pedig egy remek, gólt érő passzal kínálta meg Tom Preissinget. Ezzel tulajdonképpen egymaga döntötte el az összecsapást, az utolsó felvonásban ugyanis a keleti első Buffalo már nem tudta ledolgozni tetemes, négygólos hátrányát.


„Az utóbbi időszakban semmi sem sikerült, minden kifelé pattant, ma meg majdnem minden összejött, ez nagyon mókás” – magyarázta mosolyogva Heatley a 6-3-as ottawai győzelmet hozó találkozót követően.

A Vancouver zsinórban ötödik mérkőzését nyerte meg, miután csütörtökre virradóra a szétlövésben két vállra fektette a vendégként fellépő Dallast. Roberto Luongo, a kanadaiak kapusa 39 lövésnek állta útját, majd négy büntetőt is kifogott. Mathieu Garon, a Los Angeles portása is parádézott a legutóbbi játéknapon, 26 lövést hárított a Columbus ellen 3-0-ra megnyert összecsapáson, ezzel idei második, pályafutása tizedik kapott gól nélküli meccsét jegyezte.

NHL, alapszakasz, 89. játéknap:
Ottawa Senators-Buffalo Sabres 6-3
Vancouver Canucks-Dallas Stars 2-1 – szétlövéssel
Los Angeles Kings-Columbus Blue Jackets 3-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik