Élet-Stílus

NFL: Vince Young az év támadó újonca

Vince Youngot, a Tennessee Titans fiatal irányítóját választották meg a profi amerikaifutball-liga (NFL) 2006-os idényének legjobb támadó újoncának.

A 2006 tavaszán tartott játékosbörze harmadik választottja a voksoláson az 50 amerikai szakíró szavazatainak közel a felét – 23-at – kapta meg. Mögötte holtversenyben a Jacksonville Jaguars futója, Maurice Jones-Drew és a New Orleans Saints szélsőelkapója, Marques Colston lett a második 9-9 szavazattal.

A 24 éves Young csupán a második a díj 49 éves történetében, aki irányítóként nyerte el az elismerést. Az első Ben Roethlisberger, a címvédő Pittsburgh Steelers játékosa volt 2004-ben.

Noha a szakemberek szerint az elmúlt időszak legjobb újoncmezőnye “verbuválódott össze” a mostani kiírásra, Young sikere nem meglepő, hiszen az elmúlt két évben gyengélkedő Titans főleg neki köszönheti, hogy ezúttal egészen az utolsó fordulóig volt esélye a rájátszásra, s a 2004-ben és 2005-ben is 4 győzelemmel és 12 vereséggel záró csapat ezúttal 8/8-cal zárt, annak ellenére, hogy kilenc összecsapás után még csak két sikere volt.

A playoffról végül lemaradt Tennesseeben a tavaly januárban egyetemi bajnokságot nyert Young 2199 passzolt yarddal és 12 touchdown – hatpontos gól – átadással zárt, e mellett a liga történetének első újonc irányítója lett, aki több mint 500 yardot maga futott a labdával (552 yard) és hét touchdownt ért el.

A védők között DeMeco Ryans, a Houston Texans játékosa lett az év újonca.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik