Élet-Stílus

NHL: elbúcsúzott Yzerman

Detroitban visszavonultatták Steve Yzerman mezét a legutóbbi játéknapon, majd a csapat megverte a ligaelső Anaheim együttesét. Az olimpiai bajnok Peter Forsberg az Islanders elleni összecsapáson újból lesérült, egyelőre nem tudni, hány mérkőzést kell kihagynia.

A Philadelphia Flyers centere a csapata keddi, New York Islanders elleni – 3-2-re megnyert – összecsapásán szenvedett ágyéksérülést. Az elmúlt idényben hasonló okból 21 összecsapást volt kénytelen kihagyni. “Ugyanaz a gond, mint korábban. Frusztrál a dolog, megint és megint ez a probléma. Nem tudom, mit csináljak” – nyilatkozta az olimpiai bajnok hokis. A 33 éves Forsberg bokaműtétje után az elmúlt hónap közepére épült fel, és a Washington elleni, december 16-i mérkőzésen (1-4) már a kezdőcsapatban szerepelhetett.

Nagy szüksége van rá a csapatának, amely az idei alapszakaszban borzalmasan (0-9-3) szerepelt, ha a csapatkapitány nem játszott. Forsberg az első harmadban korcsolyázott le a jégről, és a továbbiakban már nem tudott segíteni társain, akik így is nagy nehezen hozták az idegenbeli összecsapást. A gólnélküli első harmad után háromszor volt eredményes a Flyers, és hiába kapaszkodott az Islanders csak megszorítani tudták ellenfelüket.

Detroitban egy másfélórás ünnepséggel kezdődött a nap rangadója a liga legjobb mérlegével büszkélkedő Anaheim ellen. A Red Wings visszavonultatta legendás játékosának, Steve Yzermannek a mezét, aki 22 szezon után a nyáron akasztotta szögre a korcsolyát. A klubnál maradt alelnökként Yzerman, akit hosszú perceken keresztül felállva ünnepelt a Joe-Louis-Arena közönsége.

A Red Wings szempontjából is jól sikerült az egykori klasszis búcsúztatása, hiszen a hazai együttes a liga legjobb csapatát verte. Az első harmadban nem született gól, a másodikban emberfórban Mathieu Schneider juttatta előnyhöz a Detroitot, amit az Anaheim dupla-emberelőnyben hamar kiegyenlített. Henrik Zetterberg találatára azonban már nem érkezett válasz.

NHL, alapszakasz, 88. játéknap:
New Jersey Devils-New York Rangers 2-3 *
New York Islanders-Philadelphia Flyers 2-3
Detroit Red Wings-Anaheim Ducks 2-1
Montreal Canadiens-Tampa Bay Lightning 5-2
Pittsburgh Penguins-Carolina Hurricanes 3-0
St. Louis Blues-Chicago Blackhawks 1-4
Minnesota Wild-Atlanta Thrashers 5-1
Edmonton Oilers-Florida Panthers 4-1
Calgary Flames-Vancouver Canucks 2-3
*szétlövéssel

Ajánlott videó

Olvasói sztorik