Élet-Stílus

Mourinho nem hazudtolta meg magát

A Chelsea trénere az Aston Villa elleni döntetlen után „szokásához híven” a nagy rivális Manchester Unitedot támadta. Arsene Wenger érthető okokból nagyon örült Thierry Henry visszatérésének a Charlton elleni 4-0-ra megnyert bajnokin.

Öt hétig sérülés miatt hiányzott a francia támadó, és ez idő alatt nem igazán ment a góllövés az Ágyúsoknak. Henry visszatérése azonban sokat dobott a csapat teljesítményén: kedd este gólt lőtt, gólpasszt adott és kiharcolt egy tizenegyest a Charlton elleni bajnoki mérkőzésen.

Mostantól csúcsformában

Természetesen elégedetten nyilatkozott a találkozót követően a londoniak trénere: „Szükségünk van egy jó formában lévő Henryra, hiszen a BL-ben, az FA-kupában és a Carling-kupában is most következnek majd az igazán nagy meccsek. A bajnokságban már túl nagynak tűnik a hátrányunk, de mi ott is a lehető legjobban akarunk szerepelni. Biztos vagyok abban, hogy mostantól egészen május végéig egy csúcsformában lévő Henryt láthatunk” – mondta Arsene Wenger.

A francia csatár csapattársának, Robin van Persie-nek a teljesítményét dicsérte a Charlton kiütéses legyőzése után. „Rögtön az érkezésekor bebizonyította, hogy nagyszerű játékos. A képességei alapján a Premier League legjobb futballistái közé tartozik. Sokat fejlődött az utóbbi időszakban, és az edzéseken olyan dolgokra képes, amelyeket csak ritkán lát az ember.”

Nem aggódik Mourinho

A portugál szakember nem tűnt csalódottnak annak ellenére, hogy a címvédőnek nem sikerült csökkentenie lemaradását a listavezetővel szemben. „A véleményem szerint a ManU komoly lehetőséget szalasztott el, amikor nem növelte még jobban az előnyét. Köztudomású, hogy problémáink voltak, és ezt a Manchesternek ki kellett volna használnia. Boldog vagyok, hogy csak hat pont a hátrányunk, hiszen lehetett volna 10 vagy akár 14 pont is” – mondta Jose Mourinho.

A portugál tréner elmondása szerint a következő, január 13-ai bajnokin, a Wigan ellen már pályára léphet John Terry, a következő héten pedig Arjen Robben és Petr Cech is szerepelhet a Premier League-ben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik