Élet-Stílus

Kikapott volt csapatától Iverson (videó)

A liga legjobb győzelmi mérlegével rendelkező Dallas Mavericks az újra egészséges Dirk Nowitzkivel lesöpörte a pályáról a Seattle-t. Allen Iverson volt csapatával csapott össze szerdára virradóra, és hiába dobott 30 pontot vesztesen hagyta el a parkettet.

Magasan a Dallas-nak van a legjobb mutatója az észak-amerikai profi kosárlabda ligában, és a csapat az elmúlt fordulóban megmutatta, hogy legnagyobb sztárja, a német Dirk Nowitzki nélkül is képes győzni. A Seattle Supersonics ellen ismét a kezdő ötösben kapott helyet a Dirkules-nek becézett klasszis, és nyoma sem volt a megfázásának: 31 pontot dobott és 15 lepattanót húzott le a hazai közönség nagy örömére.

A texasi együttes kiegyensúlyozottságát mutatja, hogy rajta kívül még hárman szereztek 10 pontnál többet: Josh Howard (21), Jason Terry (18) és Devin Harris (16). A Seattle-nél szokás szerint Ray Allen nyújtott kiemelkedőt, a 27 pontja azonban nem volt elég a Mavericks ellen.

A félidőben még 55-55 volt az állás, de a harmadik negyed elejét egy 11-2-es rohammal kezdte a Dallas, és ezt az előnyt a későbbiekben nem tudta behozni a Supersonics.

Allen Iverson hiába szerzett 30 pontot, új csapata, a Denver Nuggets hazai pályán kikapott a sztárt decemberben elküldő Philadelphiától. A nehezen kezelhető irányító ráadásul a meccs hajráját nem bírta idegekkel és 1:44 perccel a vége előtt, a második technikai hibája után kiállították a játékvezetők.

Iverson nem is volt elégedett a találkozót követően: “A Denver jobb csapat, mint a Philadelphia, nekünk kellett volna a mérkőzést megnyernünk.” Az irányítón is múlt, hogy nem sikerült győznie a Nuggets-nek, Iverson ugyanis meglehetősen gyatra dobószázalékot (24-ből 10) produkált. “A meccs elején gyengén céloztam, ami elsősorban a Philadelphia remek védekezésének köszönhető. Az edző és a csapat természetesen nagyon jól ismer, és tudták, hogy miként védekezzenek ellenem.” – dicsérte egykori csapatát Iverson.

NBA, alapszakasz, 61. játéknap:
Orlando Magic-Los Angeles Clippers 91-86
Cleveland Cavaliers-San Antonio Spurs 82-78
New Orleans Hornets-Golden State Warriors 89-97
Chicago Bulls-Phoenix Suns 96-97
Dallas Mavericks-Seattle Supersonics 112-88
Denver Nuggets-Philadelphia 76ers 97-108
Sacramento Kings-New York Knicks 112-100

Ajánlott videó

Olvasói sztorik