Élet-Stílus

Új lakópark épül Tatabányán

Száztíz lakásos új lakópark alapozását kezdik meg Tatabányán januárban, az építtető 10 millió forint közeli áron kínál lakásokat a 3 és 4 szintes épületekben - mondta el az MTI-nek az értékesítő képviselője.

“A környékbeli falvakból beköltöző és a Budapestről kitelepülő családok érdeklődésére számítunk” – tette hozzá Fülöp Csaba, aki a közelben épülő három másik lakóparkos beruházás ellenére úgy vélte, a kedvező ár és a minőségi kivitelezés miatt lesz kereslet az itt épülő lakásokra. A Cseri Lakóparkban 215 000 forintos négyzetméteráron kínálnak ingatlanokat a hat lépcsőházas épületegyüttesben. A házak alá mélygarázst, illetve az épület utcafrontjára gyógyszertárat, orvosi rendelőt és autószalont terveztek. A főút mellett fekvő épület szomszédja a Lidl áruház lesz, amelynek telkét már előkészítették az építkezéshez.

“A lakásépítés 2002-ben kezdett felfutni Tatabányán, ekkor 101 új lakásra kaptak építési engedélyt, többre, mint a megelőző négy évben összesen” – mondta el az MTI kérdésére a városháza építésügyi irodájának vezetője.

Lengyelné Fekete Mária hozzátette, 2005-ig minden évben 100 fölött volt az új lakások száma, a növekedés üteme azonban egyre csökkent. 2006 első félévében összesen 57 engedélyt adtak ki lakásépítésre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik