Élet-Stílus

Erdei: mindegy kivel bokszolok

Az Universum hivatalosan is bejelentette, hogy Erdei Zsolt az amerikai Danny Santiago ellen készül világbajnoki címvédő mérkőzésre. Madár a Profibox.hu-nak a bejelentést követően nem sokkal nyilatkozott.

Eldőlt, hogy az amerikai Danny Santiago ellen bokszolhatsz január 27-én Düsseldorfban. Az ellenfél neve egyáltalán nem ismert Magyarországon. Te mit tudsz róla?

Annyit tudok csupán róla, hogy a WBO-nál tizenötödik, és hogy huszonkilencszer győzött eddig, két veresége van, meg egy döntetlenje, s három centivel alacsonyabb nálam. Még soha életemben nem láttam őt. Mivel eddig nem volt biztos, hogy kivel bokszolok, így videót sem láttam róla.

Számodra, mennyire meglepő az ellenfélválasztás, hiszen napok óta sok helyen már Gonzalezről beszéltek az emberek?

Nem volt meglepő számomra, mert már egy másfél hete tudom, hogy esetleg szó van erről, de biztosat még mindig nem tudok mondani, mert nekem még hivatalosan nem jelentették be az ellenfelet.

A felkészülés szempontjából mennyire jó az, hogy egy nagyon ismeretlen ellenfelet kaptál?

Teljesen mindegy. A mostani felkészülési stádiumban még nem készültünk senkire. Igazából számomra mindegy, hogy ismerős-e vagy ismeretlen-e az ellenfél. Ha ismerős lenne az ellenfél, akkor is máshogy kellene rá felkészülnöm, mert ha mondjuk Gonzalez lett volna végül az ellenfél, akkor is három év alatt neki is sokat változhatott a stílusa.

Mennyire lesz más számodra most egy amerikai versenyző ellen ringbe lépni, mint a korábbi címvédéseknél, amikor – Garayt leszámítva – nem tengerentúli ökölvívók ellen tetted kockára a világbajnoki címedet?

Számomra ez teljesen mindegy. Ismerem az amerikaiak stílusát is: tudom, hogy kellemetlenek, csapkodnak, fognak, fejelnek, tehát erre azért fel majd készülnöm. Igazából azt hozzá kell tennem, hogy amíg nem láttam az ellenfelet bokszolni, addig nem sokat tudok mondani róla.

A fórumokon már most megjelentek olyan vélemények, hogy neked méltóbb ellenfelet kellett volna választania az Universumnak a WBO ranglista 15. helyezettjénél. Hogy látod ezt?

Addig amíg szabadon választható az ellenfél, addig senkinek semmi köze hozzá, hogy kivel bokszolok. Az Universum privilégiuma eldönteni, hogy ki legyen az ellenfél, ezért nem foglalkozom ezzel egyáltalán. Nekem teljesen mindegy: Ha a tizenötödikkel bokszolok, akkor azzal bokszolok, bokszoltam már a másodikkal is ranglistáról. Amikor kötelező címvédésem volt, akkor meg azt mondták néhányan, hogy túl erős volt az ellenfél, úgyhogy ehhez most mit szóljak…

Hogy halad most a felkészülésed?

Jól halad a felkészülésem. Másodikán kezdem majd a kesztyűzéseket, addig erősítés, kondíciónövelés szerepel a programban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik