Élet-Stílus

NHL: Sakic a legjobb tízben

Joe Sakic, a három vesztes mérkőzést követően újra nyerő Colorado Avalanche csapatkapitánya bekerült az első tízbe az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) pontlistáján.

Az 1969-es születésű klasszis három góltérő átadással vette ki a részét a Colorado nashville-i győzelméből, amellyel a denveri együttes lezárta hárommérkőzéses nyeretlenségi sorozatát. Utóbb a mérkőzés legjobbjának megválasztott Sakic, aki a 17 gólnál és 27 asszisztnál tart a szezonban, keddre virradóra megszerezte NHL-pályafutásának 1534. pontját, és ennek köszönhetően – a 2001-ben visszavonult Paul Coffey-t megelőzve – bekerült az első tízbe a liga vonatkozó örökranglistáján.

Az Avalanche csapatkapitánya tekintélyes társaságba került, olyan legendák között szerepel a neve, mint Wayne Gretzky (2857), Mark Messier (1887), Gordie Howe (1850), Ron Francis (1798), Marcel Dionne (1771), Steve Yzerman (1755), Mario Lemieux (1723), Phil Esposito (1590) vagy éppen Ray Bourque (1579). “Különleges érzés tölt most el, ugyanakkor annak örülök a legjobban, hogy három elveszített találkozó után végre nyertünk. A pályafutásom végén bizonyosan nagyon jó lesz majd visszaemlékezni az egyéni sikerekre, a különböző mérföldkövekre, de most igazából csak az érdekel, hogy a csapatom a lehető legjobban szerepeljen” – mondta az est hőse.

Chris Pronger súlyos sérülése miatt került reflektorfénybe. A remek formában lévő anaheimi védő a Minnesota elleni, vasárnapi mérkőzésen lövésblokkolás közben a lábát törte. Az olimpiai bajnok játékos több hét kihagyásra kényszerül.

NHL, alapszakasz, 86. játéknap:
Washington Capitals-Phoenix Coyotes 2-3
Nashville Predators-Colorado Avalanche 3-5
Ottawa Senators-Atlanta Thrashers 2-3 – h.u.
Buffalo Sabres-New York Islanders 3-1
Toronto Maple Leafs-Boston Bruins 5-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik