Élet-Stílus

NBA: a labda már a régi

A Minnesota és a Boston idegenbeli győzelemmel kezdte a 2007-es esztendőt az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA). Az új év első játéknapján újra a régi bőrlabdával játszottak a csapatok.

Az értők szerint Kevin Garnett utóbb mutatott halványabb teljesítménye a sokat kritizált szintetikus labda “használhatatlanságával” magyarázható, a Minnesota klasszisa ugyanis a közkívánatra elővett régi bőrlabdával zseniális dolgokat művelt a charlotte-i “hiúzok” otthonában: a 30 esztendős védő 32 ponttal és 14 lepattanóval járult hozzá a csapata szezonbeli hatodik idegenbeli győzelméhez. A rájátszásba igyekvő Minnesota jelenleg a kilencedik helyen tanyázik a Nyugati főcsoportban (a Charlotte együttese 14. keleten), a mérlege viszont továbbra is negatív, 15 vereség mellett 14 győzelmet számol.

A nap másik meccsén a Boston a Portland idegenbeli legyőzésével lezárta hatmérkőzéses vesszőfutását. A Celtics kezdőötöséből négyen is tíz pont fölé jutottak, közülük is a legjobb a 22 pontot szerző Tony Allen volt. A TrailBlazers sorozatban harmadszor bukott el, és ez a mostani volt a kilencedik hazai veresége. Mindkét csapat a 12. helyen áll, a Portland nyugaton, a Boston pedig keleten foglalja el ezt a pozíciót.

NBA, alapszakasz, 59. játéknap:
Charlotte Bobcats-Minnesota Timberwolves 96-102
Portland TrailBlazers-Boston Celtics 81-89

Ajánlott videó

Olvasói sztorik